Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.12.2016.
22:27
Srna A

"Zna Hrvatska kako mudžahedini ulaze u BiH: Na Ozrenu su sekli glave Srbima"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da predsednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima relevantne podatke za svoju tvrdnju da se iz Islamske države u BiH vraćaju hiljade boraca, podsetivši da je preko hrvatske teritorije za vreme rata u BiH ušlo četiri i po hiljade mudžahedina.

Reuters
Hrvati najbolje znaju kanale kojima mudžahedini stižu u Bosnu: Milorad Dodik

- Oni su po pravilu sekli glave Srbima tamo na Ozrenu i niko se na to nije okretao - rekao je Dodik za N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, ako je Hrvatska tada imala kanale za propust mudžahedina, verovatno je danas najinformisanija na koji način i ko ulazi u BiH, pa i više nego strukture iz Sarajeva.

Dodik je rekao da bošnjačka politička i bezbednosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i ljudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma.

Ocenivši da se svaki normalan čovek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istakao da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u poslednje vreme činili terorističke akte u regionu isključivo radikalizovani muslimani.

- U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, finansiranju, licima koja su organizovala odlaske - naveo je Dodik.

Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari.

- Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima - istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više.

- BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva. Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije - zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.12.2016. 22:58
Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari. - Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima - istakao je predsednik Srpske. On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više. - BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva. Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije - zaključio je Dodik. ++++++++++++++++++++++++++++++++...
Ponedeljak 12.12.2016. 00:09
Oficir Al Kaide Ali Hamad, državljanin Bahreina, priznaje da je i lično za vreme rata u BiH učestvovao u stravičnim zločinima odreda „El Mudžahedin" nad Srbima i Hrvatima!- Najveći broj ubistava izvršio je Egipćanin Abu Mina, oficir zadužen za bezbednost i specijalne zadatke u odredu „El Mudžahedin". Mina je ljude ub,ijao motornom testerom i velikim nožem. On je ub,ijao zarobljene Srbe u Zavidovićima. Pred postrojenim mudžahedinima on je Srbima sekao glave sekirom i velikim nožem... Sekao je žive ljude motornom testerom, naređivao nam da nabijamo zarobljenike na kolac i da ih ostavljamo da umru u najgorim mukama... - Abu Mina je ub,io četrnaestogodišnjeg dečaka na području Orašca, gde se izvodila obuka pripadnika odreda „El Mudžahedin". Dečakovog oca su prisilili da gleda kako mu ub,ijaju sina... - U okolini Orašca lično sam video ubistvo jednog Srbina. Pre ubistva zarobljena su četiri katolička fratra, a trebalo je da budu razmenjeni za naše vojnike. Abu Maiz iz Saudijske Arabije je tada fratrima rekao: „Sada ćete videti kako mudžahedini ub,ijaju". Onda je pozvao Sabahudina. Dao mu je nož i rekao: „Mi ćemo ti omogućiti da ub,iješ jednog Srbina". Taj Sabahudin je, inače, bio invalid, nije bio sposoban za borbu... Tada je Asim Ramulju udario žrtvu i oborio je na zemlju. Držao mu je noge, a Sabahudin mu je seo na leđa i zaklao ga. Zatim je Abu Maiz odvojio glavu od tela i odneo je do zarobljenih fratara, terao ih je ljube odrubljenu glavu... - Abu Maiz je pričao da je on zajedno sa Imadom El Misrijom, Abu Minom, Abu Mealijom, Abdul Barom i Abu Hamazom ub,io dvojicu Britanaca, novinara Bi-Bi-Sija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online