Nedelja 11.12.2016.
22:27
Srna

"Zna Hrvatska kako mudžahedini ulaze u BiH: Na Ozrenu su sekli glave Srbima"

Reuters
Hrvati najbolje znaju kanale kojima mudžahedini stižu u Bosnu: Milorad Dodik

- Oni su po pravilu sekli glave Srbima tamo na Ozrenu i niko se na to nije okretao - rekao je Dodik za N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, ako je Hrvatska tada imala kanale za propust mudžahedina, verovatno je danas najinformisanija na koji način i ko ulazi u BiH, pa i više nego strukture iz Sarajeva.

Dodik je rekao da bošnjačka politička i bezbednosna struktura u Federaciji BiH logistički pokriva stvaranje materijalnih i ljudskih pretpostavki za jačanje ekstremizma i terorizma.

Ocenivši da se svaki normalan čovek na ovom prostoru boji ovih pojava, Dodik je istakao da nisu svi Bošnjaci i muslimani teroristi, ali da su oni koji su u poslednje vreme činili terorističke akte u regionu isključivo radikalizovani muslimani.

- U tom pogledu postoje činjenice, informacije o organizacijama, finansiranju, licima koja su organizovala odlaske - naveo je Dodik.

Upitan da li poslednje izjave Kitarovićeve o BiH predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari BiH, Dodik je rekao da BiH nema unutrašnje stvari.

- Mislim da BiH nema unutrašnje stvari, da njene stvari kreiraju stranci i da u tom pogledu aopsolutno nema nikakvog subjektiviteta, pa ni na unutrašnjem planu ni unutrašnjim stvarima - istakao je predsednik Srpske.

On je dodao da BiH nije nikakva država i da u formalnopravnom smislu može da bude državna zajednica ili zajednica država, ali ništa više.

- BiH ima međunarodne funkcije i ništa više, nema suda i tužilaštva. Kad mi neko objasni šta su unutrašnja pitanja BiH onda ću biti u mogućnosti da objasnim da li se gospođa Kitarović mešala u unutrašnje stvari BiH ili nije - zaključio je Dodik.

2024 © - Vesti online