Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.08.2016.
02:00
Đ. Barović - Vesti A

Sud neće Mladićeve svedoke

Pravni tim generala Ratka Mladića uputio je Haškom tribunalu prigovor zbog neočekivane odluke Pretresnog veća da mimo njihove saglasnosti prekinu dokazni postupak odbrane. Nesvakidašnji potez sudija kod Mladićevih branilaca je izazvao ogorčenje, a u žalbi navode da je i samo sudsko Veće priznalo da su "ostala otvorena pitanja", ali i pored toga su ignorisali argumente odbrane.

M. Karović
Nerešena pitanja: Branko Lukić

U prigovoru se traži da Pretresno veće omogući "razumno odlučivanje", uključujući i "pravni osnov za jednostranu akciju sudija". U tom podnesku stoji da odbrana ima još tri važna svedoka, ali i čitav niz važnih elemenata koji bi morali da se iznesu u dokaznom postupku.

Glavni branilac Ratka Mladića, Branko Lukić, je podsetio u Prigovoru da postoji i tri nerešena pitanja iz dokaznog postupka.

- Reč je o Poverljivoj odluci donetoj dan ranije, a u pogledu dva svedoka koje je odbrana nameravala da pozove. Drugo, izjava svedoka Amora Mašovića je nepravilno prihvaćena u sudske spise zbog čega smo tražili ili da bude odbačena ili da se Mašović pojavi kao svedok - navodi Branko Lukić u podnesku.

Odbrana je, takođe, ukazala da nije iskoristila sate za svoju prezentaciju slučaja, a koje je samo Veće odredilo.

- Takođe, postoje svedoci sa početne liste koje bi trebalo pozvati, uključujući i dva svedoka za koje je Veće samo dan ranije izdalo čudno naređenje da se njihovo svedočenje mora ponovo razmotriti. Veće je priznalo sve ove elemente žalbe, ali je svejedno protumačilo da je Odbrana završila sa iznošenjem dokaza - stoji u ovom Podnesku u kome se još jednom podseća da odbrana generala Ratka Mladića nije završila sa iznošenjem dokaza u postupku.

Satira u sudnici

"Vesti" prenose i gotovo satiričan tok razgovora između sudija i Mladićevog advokata Dejana Ivetića.
Sudija Moloto: Jeste li vi to rekli "nije završena odbrana" gospodine Ivetiću?
Ivetić: Nije završena. Mi ove stvari još ne smatramo zaokruženim.
Sudija Ori: Imaju li ti elementi suštinski značaj za prezentaciju dokaza?
Ivetić: Za trojicu svedoka smatramo da moraju biti saslušani, da, Vaša visosti. Stoga, odbrana nije završila svoj posao dok ova pitanja ne budu sasvim obrađena.
Sudija Ori: A ako bi vam Veće to uskratilo, zapravo ništa drugo ne ostaje, zar ne?
Ivetić: To je tačno. Ali želim da istaknem ovde i sada da ne mogu da zaključim odbranu jer postoje pitanja na koja tek treba odgovoriti.

POVEZANE VESTI

Petak 19.08.2016. 03:20
Sta reci a ne opsovati???Koja su to g...na?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online