Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 03.02.2014.
13:02
Đ. Barović - Vesti A

Mladić: Izdržaću da dokažem istinu!

Srpska dijaspora mora da bude složna jer Srbi samo tako mogu opstati, nejedinstvo nam ništa dobro neće doneti. Želeo bih da to znaju naši ljudi u celoj dijaspori, a "Vesti" imaju misiju da im to prenesu i da doprinesu toj slozi. Ovo je poruka nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića, koju je "Vestima" preneo njegov advokat Branko Lukić.

Pozdrav čitaocima ''Vesti'': Ratko Mladić

- Vaš list dobijaju Srbi koji se nalaze u Haškom tribunalu. Nažalost, poslednjih nedelja general Mladić tek sporadično dođe do nekog primerka i zato me je zamolio da vas o tome obavestim, ali i da poručim da će u Hagu izdržati i uspeti da dokaže istinu - kaže Lukić.


Prema njegovim rečima, general Mladić je odbio da svedoči u procesu Karadžiću jer za to nije sposoban zbog narušenog zdravlja, ali je i pored svega odlučan da u Haškom tribunalu dokaže da tokom rata u Bosni nije počinio nikakav ratni zločin.


- Mladić je poručio da ni on ni Karadžić u Hagu ne brane sebe, već Republiku Srpsku, Srbiju i srpski narod. On mi to ponovi prilikom svakog našeg susreta, a zamolio me je da posredstvom "Vesti" to prenesem i svim našim ljudima širom dijaspore - ističe Lukić.

On dodaje da je Mladić vrlo loše primio vest da je muslimanski vrh u Sarajevu pompezno primio Nasera Orića čim se pojavila mogućnost da bi mogao da bude optužen za zločine u Podrinju.


- Generalu je neshvatljivo da su toliki zločini nad Srbima i dalje nekažnjeni - prenosi Lukić.


Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje generala je stabilno, ali je najveći problem što trpi posledice tri moždana udara.


- Psiholog koga smo angažovali je utvrdio da Mladić ima "obmanu sećanja", a uveren sam da će to utvrditi i vrhunski ruski stručnjaci koji bi u februaru ili martu trebalo da ga detaljno pregledaju - ističe advokat Lukić.
 

Nastavak suđenja 13. maja


Suđenje generalu Mladiću po planu bi trebalo da se nastavi 13. maja, ali prema rečima Lukića, moguće je da će se taj rok dodatno prolongirati.


- Tužilaštvo je najavilo da će u dokaze uvrstiti i nedavno pronađenu masovnu grobnicu Tomašići kod Prijedora. To je samo marketinški potez jer je većina nestalih muslimana već uvrštena u optužnicu, ali će nama ova izmena predstavljati dodatni problem, zbog čega ćemo tražiti dodatno vreme za pripremu - objašnjava Lukić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.02.2014. 13:29
Generale, Ja ti zelim dobro zdravlje i srecu!! Ali u Hagu ces tesko isterati istinu na videlo jer si Srbin... I vec si unapred osudjen!! Zato i sluzi Haski tribunal!
Ponedeljak 03.02.2014. 13:34
Posle velikog broja osudjenih Srba u Hagu na robije preko 1000 god Samim tim ce biti opravdana zveska nato agresija na Srbijom...Kosovo odvojeno od Srbije... I Srbija ce biti jedini krivac za sve!!
Ponedeljak 03.02.2014. 17:41
NIKAD RATNI HEROJ RATKO MLADIĆ NIJE PRVI VRŠIO NAPADE NA MUSLIMANE,A ŠTA BI DRUGO KAD BALIJE UPADNU I UNIŠTE ČITAVA SELA NO DA SE BRANI I ZAŠTITI SVOJ NAROD,DOBRO SE ZNA DA SRBI NIKAD NISU PRVI UBIJALI UVEK SU SE BRANILI.ZNA JU NATO ZLIKOVCI DA JE JEDAN I JEDINI SPOSOBAN I NEUSTRAŠIV GENERAL RATKO MLADIĆ I DA ĆE GA DOK JE SRBA OPEVAVATI KAO HEROJA KOJI JE STAO NA PUT DAVNO SPREMLJENOM PLANU OD NATO ZLIKOVACA DA SRBE UNIŠTE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online