Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 09.07.2016.
15:38
Tanjug A

"Zašto su bratunačke majke manje vredne od srebreničkih?"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da su u velikim svetskim državama crne marame majki Bratunca manje vredne pažnje i izvinjenja od belih marama majki iz Srebrenice i poručio da Republiku Srpsku mogu da unize i unište samo Srbi koji su je i stvorili.

Srna
Srbi u Bratuncu ponovo sami: Polaganje venaca u Podrinju

Vulin je, posle obeležavanja Dana stradanja Srba u Podrinju, rekao da svaki narod uz himnu stavlja ono što mu je najvažnije, a da Srbi u svoju najvišu pesmu mole boga za pravdu.

- Sve je teže verovati u ljudsku pravdu, kada kilometrima odavde slobodno korača krvolok i dokazani ubica Naser Orić. Teško je verovati u ljudsku pravdu, kada mu se ruke još nisu osušile od iskopanih očiju sudije Slobodana Ilića - rekao je Vulin.

On je dodao da su Srbi u Bratuncu i ove godine sami, iako se svake godine nada da će biti predstavnika i drugih naroda, da će doći da kleknu, pognu glavu i zatraže oprost i da će se u ime svog naroda izviniti.

- Da će se u svoju decu zakleti, da više ničije dete neće upoznati kamu i jamu. Nema ih, a moram da ih pitam, zašto su crne marame majki Bratunca manje vredne izvinjenja od belih marama majki Srebrenice. Moram da pitam zašto su crne marame srpskih majki nedostojne njihovog saučešća i saosećanja - rekao je ministar i dodao da u Bratuncu nema ni velikih državnika sveta da dođu na srpske grobove.

On je dodao da je verovatno zbog toga što srpske majke nisu glasne, ne bave se politikom i ne brane nikome da odu na grobove njihove dece. Ministar je podsetio da su pre godinu dana u Srebrenici pokušali da ubiju premijera Aleksandra Vučića i želeli da uz ime naše dece ugrade reč genocid.

- Da srpski narod, jedini u istoriji civilizacije, bude označen kao genocidni. Nisu oprostili Vučiću što je pretekao i što pred linčem i ruljom nije povio glavu i što je preživeo - rekao je Vulin.

Dodao je da srpskom narodu nisu oprostili ni to što se odbranio pred Savetom bezbednosti i što se izborio da se uz ime Srbije ne upiše pridev "genocid".

Uvek uz Srpsku

Republika Srpska je, kako kaže, nastala kao otpor ponavljanju jasenovačkog genocida, da nijedno dete ne upozna "kamu i jamu", stvorena je "borbom srpskog naroda", i kao što su je Srbi stvorili, samo Srbi mogu da je umanje, unište i izbrišu sa karte sveta. Vulin je poručio da će Srbija uvek biti uz RS i u diplomatskom, finansijskom, političkom smislu.

- Stvorili su je najbolji, ne smete dozvoliti da budete manji od njih - zaključio je Vulin.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2016. 15:46
Ако Бошњаци желе да зову језик којим говоре босанским, зашто не би то испоштовали, баш као што би требало и да испоштујемо жељу већине Срба и Хрвата у БиХ да их не зову Босанцима или босанским Србима и Хрватима, већ само Србима или Хрватима. Ипак, по ко зна који пут су представници српског народа уз помоћ „странаца” прегласани. Суштина неслагања на линији Бањалука-Сарајево је у томе да ли 196.000 људи (6% укупне популације) од којих већина ради у иностранству, треба да добије статус сталних становника. Међу њима је убедљиво највише Бошњака, а најмање Срба. Зашто онда не би пописали и око пет милиона Срба из дијаспоре и приказали их становницима БиХ?! Кључно је фамозно 40. питање на пописницама којим се тестира место рада и школовања које траје дуже од годину дана изван земље. Став Завода из РС је да се те пописнице искључе, јер је очигледно да тих преко око 120.000 људи годинама, односно деценијама не живе у БиХ. Идентичан став српских представника је и по другој „великој контроверзи“, која се односи на преко 70.000 пописница код којих одговори на кључних седам пописних питања нису конзистентни или их нема. Индикативно је да официјелна постпописна анкета указује на чак 10% мање људи од броја пописаних, док је нпр. у Србији тај показатељ за претходне пописе био око 1,5% (и то углавном да је мање пописано од стално присутних).
Subota 09.07.2016. 15:45
Резултати пописа становништва БиХ из 2013. су објављени упркос противљењу РС, а уз прећутну подршку Запада.Одлука је донесена без сагласности и противно споразуму три члана Председништва БиХ. А то ставља тачку на грађанску државу БиХ и ма како то чудно деловало – коначни је пораз сарајевске политичке елите.
Subota 09.07.2016. 15:45
Све они који су се упињали у последњих двадесет година, од завршетка етничког и секташког рата, да покажу да су Бошњаци другачији, да су они, пре свега Босанци и Херцеговци, грађани, као и да значајан број Срба и Хрвата, то прихвата, те да на тај начин докажу да током деведесетих година није био етнички сукоб у БиХ већ агресија на грађане БиХ – попис је демантовао на бруталан начин. Испоставило се да на сарајевски стадион Кошево многу стати сви Срби и Хрвати пописани у том граду и да остане и места за остале. У Сарајеву тријумфално објављени резултати пописа дефинитинво су потврдили да у тој земљи не живе ни Босанци ни Херцеговци, ни грађани, већ – Срби, Хрвати и Бошњаци. То је била последња карта на коју више ни с блефом не могу заиграти сарајевски лидери пред међународном заједницом, али ни пред оним Србима и Хрватима који су прогутали аспирин мондијализма и искључиве кривице пре свега српског народа (Чеде, Наташе, Соње…). БиХ је једина држава у Европи у којој атеисти, или верски неопредељени, готово да не постоје, барем на папиру, наравно. Мање од три одсто становништва не припада ниједној од великих религија. То је податак на којем би БиХ позавиделе и државе у исламском свету. Чак би и у теократским државама пронашли мало више „неверника“ него у БиХ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online