Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.06.2016.
14:30
Vestionline A

"Nema pomirenja dok se ne prizna genocid u Srebrenici"

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je, prvog dana svetog meseca Ramazana, meseca tolerancije i praštanja u islamu, optužio Republiku Srpsku da sprovodi puzajuće etničko čišćenje muslimana na svojoj teritoriji i istakao da bošnjačko-srpskog pomirenja nema dok Srbi ne priznaju da se u Srebrenici dogodio genocid.

youtube,com
Opet širi netrpeljivost među narodima: Husein Kavazović

- Znate šta se sve desilo od jula prošle godine. Prvo je sprečena rezolucija o genocidu u UN-u. Političke snage bosanskih Srba ometaju donošenje takve rezolucije u Parlamentu BiH. I mi pričamo o nekom pomirenju. Ubeđen sam da nema pomirenja dok se genocid ne prizna -  kazao je Kavazović i dodao:

Genocid se u Srebrenici mora priznati i to bi bila jedina ispravna stvar.

Gostujući na regionalnoj N1TV, Kavazović je na pitanje šta će se desiti u budućnosti ukoliko odnosi ostanu ovakvi kakvi su sada, rekao da u RS postoje krajevi gde se negira bosanski jezik, gde se Bošnjacima ne dozvoljava zaposlenje i na sve načine im se otežava život.

- To je ono što ja govorim, o puzajućem etničkom čišćenju u Republici Srpskoj - rekao je Kavazović koji se protivi izboru predstavnika srpskog naroda na čelo srebreničke opštine.

Kavazović, koji je smatran umerenijim verskim liderom u odnosu na njegovog prethodnika Mustafu Cerića, kaže da je prirodno to što je pozvao Bošnjake da imaju obavezu prema Srebrenici i da ne dozvole da na vlast u toj opštini dođe neko iz reda srpskog naroda, neko ko, kako je rekao, negira genocid.

Srbi - Vlasi i četnici

Upitan zašto je nedavno Srbe nazvao Vlasima (pogrdni naziv za Srbe u vreme osmanlija), Kavazović kaže da je to rekao u ljutnji, ali da kada Srbe nazove četnicima oni se time, ističe, ponose.

Na pitanje da i je spreman da se izvini zbog toga, Kavazović je rekao da mu je žao ako je uvredio neke od prijatelja, ali da mu zbog onih drugih, koji negiraju genocid, nije žao i da se ne želi izviniti.

Kavazović je prokomentarisao odluku da se zabrani prisustvo na obeležavanju godišnjice zločina u Srebrenici onima koji negiraju genocid, rekavši da taj Memorijalni centar nije u nadležnosti Islamske zajednice, ali da jeste u tom slučaju bi, kaže, bio saglasan sa tim.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.06.2016. 14:37
Istina polako izlazi na vidjelo i to više ni muslimani ni USA sa britanijom ne mogu da spriječe. Svi polako počinju da priznaju istinu jer su im takvi došli u "goste" u njihovim državama. Sad polako shvataju i sve više priznaju muke koje su Srbi pretpjeli. Ubrzano se ruši muslimanska "kula od karata" i gube na svim poljima.
Utorak 07.06.2016. 18:48
Стварно не знам о каквом помирењу говори овај бал-ија? Је-бо ја ма-тер оном ко хоће да се мири с вама, увек кад смо се мирили забадали сте нам нож у леђа. Нема више мирења !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online