Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 02.06.2016.
13:09
Vestionline, Tanjug A

"U Beogradu je začeto zlo koje je pogodilo BiH"

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović kritikovao je srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića i predsednika RS Milorada Dodika zato što su u ponedeljak boravili u Beogradu gde je, kako je rekao, "začeto zlo koje je pogodilo BiH".

youtube,com
Ponovo govorom mržnje protiv Srba: Husein Kavazović

Kavazović smatra da su Ivanić i Dodik u ponedeljak trebalo da budu u Prijedoru gde je obeležen Dan belih traka i na obeležavanju zvorničkih žrtava.

- U ponedeljak su neki bili u Beogradu, a trebalo je da svi budu u Prijedoru i trebalo je da budu ovde sa nama. Jer tamo se i zlo začelo, zlo koje je pogodilo ovu zemlju. Oni su otišli tamo da svedoče tom zlu - rekao je Kavazović na pomenu zvorničkim žrtvama.

"Neko" je, kako je rekao, trebalo da budu ne samo na tom pomenu, već i dan ranije u Prijedoru na obeležavanju Dana belih traka.

- Vidite ono što i ja vidim, znate ono što i ja znam. Svedočite onome čemu i ja svedočim. Ubijali su nas nevine, odvodili u logore, i sada traže od nas da o tome ne pričamo. Mi ćemo govoriti istinu ma koliko ona bila za nas teška i gorka, za njih je još gorča i još teža - rekao je poglavar IZ u BiH, preneli su bosanski mediji.

Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja.

- Naravno, želimo živeti sa našim komšijama u miru. Najveća naša pobeda je mir. Mi želimo živeti u miru, ali nećemo biti slepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju sa "Idemo dalje", i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo - naveo je Kavazović i dodao da to ne govori iz ljutnje, nego iz pune svesti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2016. 13:28
Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja. ..............Interesantno. Od kada traje "istoriski" pamcenje "bosnjaka"??? Od Bana Mateja Ninoslava , Kralja Tvrtka???. Od vremena kada im je austrija tepala i zvala ih "bosnjanima" ili od broza kad ih 1963 e proglasi prvi put u istoriji " muslimanskim narodom"??? Bilo kako bilo oni su u svoim lazima uporni. Laz je karakteristika svi etnicki grupa sa prostora bivse jugoslavije. Razumljivo je donekle jer oni koi su bez istorije , jezika i kulture nemaju drugu opciju doli lazima opravdavati svoju posebnost.
Četvrtak 02.06.2016. 14:30
islam je zlo koje je pogodilo svijet. marš iz evrope.
Četvrtak 02.06.2016. 16:25
Bivši zamenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a tzv. Republike BiH Zoran Čegar tvrdi da je predratni sarajevski kriminalac Juka Prazina u proleće 1992. godine pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH, za šta su kasnije optuženi Srbi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online