Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.05.2016.
13:50
Vestionline A

Dodik zapevao: Ne može nam niko ništa...(VIDEO)

Protest opozicije i kontramiting vlasti počeli su u Banjaluci sa dvadesetak minuta zakašnjenja i za sada nisu zabeleženi incidenti.

Srna
Predstavnici vlasti na Trgu Krajine

Kako prenose mediji iz regiona, nešto pre podneva na Trg Krajine stigao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a prethodno se obratio okupljenima ispred Palate Predsednika.

- Svima želim uspešnu i stabilnu Republiku Srpsku, da vlada mir i stabilnost, da se uvažavamo i da političke razlike rešavamo u institucijama gde im je i mesto - rekao je Dodik. 

On se potom obratio okupljenim pristalicama na Trgu Krajine. 

- Danas branimo RS od unutrašnje izdaje, a izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smeš da braniš RS, kad ne smeš da kažes da voliš Srbiju… To je izdaja -  rekao je Dodik i dodao:

- Ako nemamo državu, nemamo slobodu, zato moramo da se borimo za Republiku Srpsku. Ne interesuju me oni koji kažu da Republika Srpska nije država, ona je država.

Govor je završio pesmom "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine..."

Na skupu vladajuće stranke pojavio se i sin Ratka Mladića, Darko Mladić koji je pozdravljen velikim aplauzom. 

Na drugoj strani, član predsedništva BiH Mladen Ivanić je povodom zabrane šetnje pristalica opozicije rekao da je to pravljenje negativnog ambijenta i da ne očekuje nerede. 

- Nismo zbog toga ovde - rekao je Ivanić. 

Miting opozicije počeo je intoniranjem himne Bože pravde, a potom su se na binu popeli lideri opozicije Mladen Bosić, Mladen Ivanić, Branislav Borenović, Dragan Čavić, Aleksandra Pandurevič, Igor Crnatko i dr.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2016. 13:58
„Враћају дуг за избор Младена Иванића који је за члана Предсједништва БиХ изабран гласовима Бошњака, највише у Подрињу, а по наређењу Насера Орића. Враћају дуг Бакиру Изетбеговићу који им је дао фотеље у Савјету министара и Парламенту БиХ иако су СДС, ПДП и Чавић изгубили на изборима у Републици Српској. Иванић не реагује на пријетећи говор турског премијера Ахмеда Давутоглуа у Бањалуци којим је величао неосуђеног ратног злочинца Алију Изетбеговића и његов аманет Турској да чувају муслимане и Босну. Након отварања џамије, Иванић срамно и кукавички, одлази са Давутоглуом и Бакиром Изетбеговићем у хотел Босна на разраду плана о рушењу Републике Српске и уласку БиХ у НАТО пакт. Иванића није било у Доњој Градини на помену жртвама јасеновачког геноцида над српским, јеврејским и ромским народом, није га било на полагању вијенаца борцима и жртвама Другог свјетског рата у Бања Луци. Није имао времена, а имао је за Ферхадију и Алијиног сина. Јасно је коме и зашто служе Иванић, Босић и Чавић, када за Изетбеговића и Давутоглуа у Бањалуци ослобађају Српску од Срба“
Subota 14.05.2016. 23:40
Smrt srpskim neprijateljima!!
Nedelja 15.05.2016. 22:36
ШЕШЕЉ: СРБИ МОРАЈУ ОСТАТИ СНАЖНИ И ЈЕДИНСТВЕНИ КАКО БИ СПРЕЧИЛИ НАМЕТАЊЕ НОВОГ РАТА! Српска радикална странка је веома забринута због ситуације у Републици Српској и због чињенице да западне силе и њихове обавештајне службе имају све више уплива код дела политичара из Републике Српске, како код оних који су на власти у самој Босни и Херцеговини, тако и код оних који су опозиција у Републици Српској. На данашњој конференцији за новинаре одржаној у седишту Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ је објаснио да српски радикали нису задовољни Додиковом унутрашњом економском, социјалном, културном, образовном и здравственом политиком али да сматрају да ниједан частан Србин не сме да дозволи да буде оруђе у рукама српских непријатеља. Шешељ је упозорио да ће Република Српска пропасти уколико дође до немира и подела међу Србима. Он је навео да је намера Запада да се Република Српска уруши и укључи у унитарну Босну и Херцеговину. Лидер радикала је истакао да би за стабилност Републике Српске најбоље било да је склопљена коалиција између Странке независних социјалдемократа и Српске демократске странке али то се, нажалост,није догодило. У тренутној ситуацији Српска радикална странка подржава Милорада Додика и због тога је укључена у владајућу коалицију у Републици Српској. Додика подржавамо због тога што одлучно и на сваком кораку брани Републику Српску и због тога што се чврсто повезао са Русијом и што је Русија данас најважнији ослонац Републике Српске. Шешељ је упозорио целокупно српско становништво Републике Српске да води рачуна о даљим потезима, да чува јединство и да спречи да постане инструмент у рукама западних обавештајних служби и осталих српских непријатеља. Он је навео да ће сваки унутрашњи сукоб бити искоришћен од стране српских непријатеља. Срби морају остати снажни и јединствени и морају да пређу преко политичких размирица у Републици Српској. Једино на такав начин ће бити у стању да избегну наметање новог рата у условима у којима су најмање спремни да такав рат воде.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online