Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 17.04.2016.
08:33
Vestionline A

"Hrvatska od svojih stavova neće odustati"

Predsednik Hrvatskog sabora Željko Rajner odbacio je kritike predsednika Odbora za Evropsku uniju nemačkog Bundestaga Gintera Krihbauma upućene Hrvatskoj zbog blokade pregovora između Srbije i EU.

youtube.com
Ne obaziru se na kritike iz Nemačke: predsednik Hrvatskog sabora Željko Rajner

Rajner tvrdi da to nisu stavovi Nemačke i EU, kao i da Hrvatska neće odustati od svojih stavova.

- To nije stav Nemačke i Evropske unije nego stav jednog nemačkog političara koji se, bojim se, u našim medijima iz određenih razloga predimenzionira - rekao je Rajner u Splitu.

Krihbaum je oštro kritikovao hrvatsku blokadu pregovora između Srbije i Evropske unije, rekavši da Zagreb zloupotrebljava EU za rešavanje svojih otvorenih pitanja s Beogradom.

Na novinarsko pitanje znači li to da, uprkos Krihbaumovim kritikama, Hrvatska ne odustaje od svog stava, Rajner je odgovorio da "Hrvatska od svojih stavova neće odustati".

On je istakao da se seća izjava, kako se izrazio, "tog istog gospodina" pre nekog vremena o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju.

- Podsetite se i vi toga - kazao je Rajner novinarima, ali nije precizirao sadržaj izjave na koju je mislio.

Krihbaum je 2013, kada je Hrvatska ulazila u EU, najavio da Nemačka planira da zatraži uvođenje dodatnih klauzula, kao uslov za ratifikaciju pristupnog ugovora između Hrvatske i EU i da se Hrvatskoj uvede monitoring i nakon ulaska zbog problema u pravosuđu i borbi protiv korupcije.

Nemačka je to odbacila, a Evropska komisija to tada nije želela da komentariše.


 

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2016. 08:46
Ne popuštajte Hrvati kao Boga vas molim . Niti Srbiji treba EU niti nas bilo ko iz EU želi u članstvu . Pričom o EU vlast u Srbiji prodaje muda za bubrege glupom narodu a "iza paravana" ga pljačka do gole kože .
Nedelja 17.04.2016. 14:55
Ne popuštajte Hrvati ni za živu glavu. Nedajte Srbiji u EU ni po koju cijenu, moli vas cijela Srbija. Toliko ćete nam dobra uraditi da vam nikako nećemo moći zahvaliti niti ćemo vam se moći odužiti za takvo dobro koje biste nam napravili sprečavanjem Srbije da izvrši samoubistvo kao Vi.
Nedelja 17.04.2016. 10:40
Broj Srba stradalih u Dalmaciji, Centar za razvoj demokratije još nije utvrdio. U tome im posebno odmažu podaci u kojima najčešće ne piše uzrok nečije smrti. - Gotovo da se svuda navodi da je neko umro prirodnom smrću, ili da je poginuo u borbama. Tako se za jednu staricu od 85 godina, iz sela Mažibrade, na kojoj je pronađeno 16 prostrelnih rana, tvrdilo da se obesila!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online