Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 29.07.2015.
13:40
Tanjug A

"Ono što nije mogao da završi puškama, Dodik će uraditi olovkom"

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je u sredu da ključni problem Federacije, koji se zatim prenosi na BiH, pa i na region, jeste "destruktivna, konfliktna politika Milorada Dodika"

Tanjug
Izetbegović optužuje Dodika da je najveći ptoblem u Bosni

Izetbegović je u intervju za NIN rekao da je ta politika zaustavila reformski i evropski put BiH, oterala investitore i strani kapital, narod dovela do siromaštva, "a sad preti i da ga dovede do sukoba".

-  Dok god Srbija ne podržava takvu politiku, problem će ostati samo unutar BiH i neće biti problema među državama - podvukao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanja, Izetbegović je naveo da je pravo pitanje, ukoliko Dodik ne odustane od referenduma, ne kakve su prognoze za BiH već kakve su za RS.

- Jer nije BiH strana koja pravi problem, već je to predsjednik RS, a u poslednjim decenijama se zorno dokazalo da se problem vrati u krilo onoga ko ga otpočne - dodao je Izetbegović.

Na pitanje zašto je spora istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, Izetbegović je odgovorio:

- Istragom se bavi struktura na čijem čelu je ministar bezbedmosti, Srbin, bitan deo te strukture je SIPA čiji direktor je takođe Srbin, naravno kompletnu istražno-bezbednosnu strukturu iz Republike Srpske čine Srbi, tako da ne treba sumnjati da će biti učinjeno sve da se napadači pronađu - objasnio je Izetbegović.

Kako je rekao, postoji bstrah da će Dodik pokušati dovršiti olovkom ono što se nije moglo dovršiti puškom i topovima.

- Ideja da Srbi u BIH mogu jednostranim referendumom odlučiti o stvarima koje su od zajedničkog interesa svih naroda..., ignorišući pritom Ustav, zakone, Dejtonski sporazum, prava i interese drugih, da mogu olovkom izvaditi Srebrenicu, Tomašicu, Keraterm i hiljadu drugih mjesta stradanja Bošnjaka i Hrvata sa teritorija BiH je preopasna zabluda i može nas odvesti u katastrofalan razvoj događaja - zaključio je Izetbegović.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.07.2015. 15:24
Sto nema srama, casti i morala ali kako nema bas nista ljuckog u sebi? Vuckov ortak.
Sreda 29.07.2015. 16:24
Твој ћаћа је доводио муџахедине да ко-љу Србе! Зато немаш права да говориш никоме шта да ради!
Sreda 29.07.2015. 15:57
Sta je to?....udvarate se handzaru krvavom....Zasto pisete da je jednom bijo to i to u bg-u......Pa sta sav taj konvertitski sljam potice od Izvornog Srbskog Balkana..........Al sta to znaci nesto kad su se okrvavili sa Srbskom Krvlju.......sada su zauvek samo neprijatelji" koje cemo uskoro poslati na drugi deo "planete"...nije ni planeta al pocinje sa P...pravo u pakao sa zlotvorimo" hocema da gledamo uzivo kako se krive kad ih djavo" pece na raznju"....naccista/handzar-usstasa-sskenderbeg i druga ukrajinska govvna.....pravo kod djavola u pakao....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online