Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.04.2015.
13:15
Tanjug A

U borbi protiv terorizma RS se oslanja na Srbiju, na BiH ne može

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će taj entitet, posle nemilih događaja u Zvorniku, kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena, razvijati novu strategiju bezbednosnih struktura. On je rekao da u BiH ne postoji politička volja da se nadležni suprotstave raznim oblicima ideologije ekstremnog terorizma.

Tanjug
Milorad Dodik posle konsultacija sa srpskim državnim vrhom

To, kako je rekao, znači da će RS sarađivati sa organima bezbedosti u Federaciji, Hrvatskoj i Srbiji jer, kako je rekao, borba protiv terorizma ne može biti izolovana.

- Koordinacija i saradnja sa svim pozitivno orijentisanim strukturima je dobro došla, a ovde u Srbiji smo prepoznali tu apsolutnu spremnost i saradnju - rekao je Dodik na zajedničkoj kofnerenciji za novinare u sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a posle razgovora kojima je prisustvovao i Aleksandar Vučić.

Napomenuo je da je današnji sastanak sa Nikolićem i Vučićem bio zapravo deo redovnih konsultacija, a da se na dnevnom redu našlo i pitanje bezbednosti, posle terorističkog napada u Zvorniku.

- U okviru naših ovlašćenja sarađujemo na pitanju razmene informacija, pitanjima i koja okupljaju borbu protiv trorizma i zajednicki ćemo činiti da se na sve moguće načine suprotstavimo širenju terorizma - naveo je Dodik.

Tim pre što se Zvornik nalazi na Drini, na samoj granici sa Srbijom, napomenuo je Dodik.

Republika Srpska, dodao je, ima svoja ovlašćenja u oblasti policijskih struktura, ali je ukazao da su tom entitetu neke nadležnosti "otete" i prenesene na nivo BiH, kao što su pravosuđe i bezbednost.

- U oblasti terorizma nadležnost ima jedino SIPA - rekao je Dodik i dodao da je očigledno da Srpska ne raspolaže sa dovoljnim podacima njihovog rada.

Podsetivši na slične događaje u Bugojnu i teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu, Dodik nije isključio mogućnost da se nešto slično neće događati i ubudućnosti.

On je rekao da u BiH ne postoji  politička volja da se nadležni suprotstave raznim oblicima ideologije ekstremnog terorizma, što, kako je rekao, možemo da vidimo i na ovom događaju koji su neki pokušali da drugačije prikažu.

Zato, istakao je, Srbija i Srpska moraju da vode zajednički računa o ukupno bezbednosti čitavog regiona, koji je ustalasan događajima koji narušavaju njegovu bezbednost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online