Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 16.03.2014.
14:23
Srna A

Linta: Karamarkova izjava primer ucene

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta smatra klasičnim primerom ucene izjavu predsednika HDZ-a Tomislava Karamarka da Srbija, ukoliko želi podršku Hrvatske na putu ka EU, mora da prihvati da je bila agresor u poslednjem ratu, a "Oluja" legalna akcija.

Ucenjuju nas EU: Miodrag Linta
 

Linta u saopštenju navodi da bi to značilo da Srbija treba da prihvati hrvatsku tezu da su Srbi u Krajini okupatori na sopstvenoj zemlji i da je Hrvatska imala puno pravo da ih uništi kao narod.

"Istina je potpuno drugačija - režim Franje Tuđmana je započeo rat, s ciljem uništenja srpskog naroda i stvaranja etnički čiste hrvatske države. Srbi su imali legitimno pravo da se brane od takvog režima", naglasio je Linta.

Pročitajte još:

* HDZ: Uskratiti podršku Srbiji ka EU

* Josipović: Protivtužba Srbije neće uspeti

* "Tuđman je 'Olujom' želeo da uništi Srbe iz Krajine"

* Sudija zamolio Hrvate da usaglase broj mrtvih

Koalicija udruženja izbeglica traži da predsednik Hrvatske Ivo Josipović i predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović javno osude izjavu Tomislava Karamarka.

U saopštenju Koalicija traži i da se Josipović i Milanović izjasne da se Hrvatska neće služiti sličnim ucenama prilikom rešavanja otvorenih pitanja sa Srbijom - kao što su imovina i stečena prava, naknada štete za uništenu i oštećenu imovinu, nestala lica, ratni zločini i granice.

"Srbija nikad ne treba da pristane na ucene sa hrvatske strane koji bi značile da se proterani Srbi proglase za okupatora i glavnog krivca u građanskom ratu devedesetih godina prošlog vijeka", navodi se u saopštenju Koalicije udruženja izbeglica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.03.2014. 14:36
Dakle, ako mislimo da udjemo u EU i sebi tako u najmanju ruku potpisemo smrtnu ekonomsku presudu - onda moramo da priznamo kako smo u Jasenovcu ubijali ustase. Vesela ova danasnja Srbija, ko da je HDZ vodi.
Nedelja 16.03.2014. 15:25
Molim da Hrvatska učini sve da ne dozvoli ulazak Srbiji u EU: Budite i vi jednom od koristi.
Nedelja 16.03.2014. 14:55
Kome se ovaj obraća ? Čovek je u koaliciji koja će osvojiti vlast, ponovo, i koja ni pre ni posle nije niti će kurcem mrdnuti da zaštiti Srbe i interese Srbije ? umesto što traži da se ustaše ograde od sopstvenih stavova, bolje bi bilo da traži da se srbi oglase ?? Al' to bi podrazumevalo da Srba još ima na ovim prostorima ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online