Nedelja 16.03.2014.
14:23
Srna

Linta: Karamarkova izjava primer ucene

Ucenjuju nas EU: Miodrag Linta
 

Linta u saopštenju navodi da bi to značilo da Srbija treba da prihvati hrvatsku tezu da su Srbi u Krajini okupatori na sopstvenoj zemlji i da je Hrvatska imala puno pravo da ih uništi kao narod.

"Istina je potpuno drugačija - režim Franje Tuđmana je započeo rat, s ciljem uništenja srpskog naroda i stvaranja etnički čiste hrvatske države. Srbi su imali legitimno pravo da se brane od takvog režima", naglasio je Linta.

Pročitajte još:

* HDZ: Uskratiti podršku Srbiji ka EU

* Josipović: Protivtužba Srbije neće uspeti

* "Tuđman je 'Olujom' želeo da uništi Srbe iz Krajine"

* Sudija zamolio Hrvate da usaglase broj mrtvih

Koalicija udruženja izbeglica traži da predsednik Hrvatske Ivo Josipović i predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović javno osude izjavu Tomislava Karamarka.

U saopštenju Koalicija traži i da se Josipović i Milanović izjasne da se Hrvatska neće služiti sličnim ucenama prilikom rešavanja otvorenih pitanja sa Srbijom - kao što su imovina i stečena prava, naknada štete za uništenu i oštećenu imovinu, nestala lica, ratni zločini i granice.

"Srbija nikad ne treba da pristane na ucene sa hrvatske strane koji bi značile da se proterani Srbi proglase za okupatora i glavnog krivca u građanskom ratu devedesetih godina prošlog vijeka", navodi se u saopštenju Koalicije udruženja izbeglica.

2024 © - Vesti online