Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 14.02.2014.
21:40
Beta A

Dodik: Cilj protesta reforma sistema BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je cilj pokretanja protesta u Federaciji BiH bio da se preliju u RS, kako bi došlo do reforme policije i reforme ukupnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Dodik: Nasilja neće biti u RS

"Očigledno nefunkcionisanje policije u Federaciji BiH, trebalo bi da pokaže njenu nesposobnost, kako bi se pritisak ponovo vratio na reforme koje su ranije snažno odbijene sa dubokim uverenjem da više nikada ne mogu biti vraćene na političku i zakonodavnu scenu", rekao je Dodik posle radno-konsultativnog sastanka s predsednicima drugih parlamentarnih stranaka.

Tom sastanku nisu prisustvovali predsednici opozicionih stranaka koje je Dodik pre dva dana optužio da su u dogovoru sa strancima radili na širenju protesta iz Federacije u RS.Dodik tvrdi da su "ljudi u Republici Srpskoj u potpunosti razumeli političku poruku iz Federacije BiH" i pozvao je na jedinstvo u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

Navodeći da je ekonomsko i socijalno stanje u RS teško i da institucije moraju da rade na rešavanju tih problema, Dodik je upozorio da se "ovde radi o političkoj dimenziji koja je bila usmerena na destabilizaciju RS".

Dodik je još kazao da je zbog jedinstva i očuvanja stabilnosti Republike Srpske prihvatio sastanak u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenom Bosićem.

"Politika nije dnevni revolt, ni animozitet i isključivost. Politika je teška strateška procena u teškim situacijama", ocenio je predsednik RS. Prema njegovim rečima, za RS je od strateške važnosti da sačuva stabilnost do oktobarskih izbora.

"Na tim izborima potrebno je pokazati da upravljamo situacijom i da su vlast i opozicija spremni da prave neutralan ambijent za njihovo održavanje i da ne budu puko sredstvo političke borbe za vlast. Ako bi se tako nešto uradilo, poslali bismo snažnu poruku da RS i njen narod samo na legitiman način žele da rešavaju problem", naglasio je Dodik.

On je najavio da će u kontinuitetu održavati konsultacije s parlamentarnim strankama, poručujući opozicionim liderima da je otvoren i za razgovor s njima.

"Spreman sam ne zbog toga što bi oni mogli imati kvalitetnu političku ideju, nego da pokažemo našu odgovornost za Republiku Srpsku. Nikakvo nasilje u RS neće biti dozvoljeno i tražiću da institucije preduzmu energične mere policijskog karaktera prema svakom ko to pokuša", zaključio je Dodik.

Na sastanku s Dodikom su bili srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i predsednici Socijalističke partije RS (SP RS) i Demokratskog narodnog saveza (DNS), Petar Đokić i Marko Pavić. Socijalisti i DNS su u entitetskoj vlasti koalicioni partneri Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

POVEZANE VESTI

Subota 15.02.2014. 06:13
Ah ne,ne zemljace,necete ponovo uvuci Srbe u zamku.Narod je pukao gladan a isto je vidim i u Srbiji,RS i mozda Hr.Ako Srbi ponovo i budu uzeli oruzje u ruke to ce ih naterati prazni stomaci i nepravda.Zna to odlicno Vucic a znas to i ti.Nemojte se igrati vise sa nama - odnece vas djavo! Puna podrska narodu BiH od gradjana Srbije i istrajte! Vasa baklja osvetlice i nama put uskoro!
Subota 15.02.2014. 08:50
dragi moja 1maks mora da si iz Srbije pa ne razumes dogadjaje ovde kod nas u RS , narodu iz RS je dozlagrdila ova vlast sa ovakvom mafijom na celu ......ne moze vise da se dise, da zivi......postalo je umijece prezivjeti mjesec .... Pa kod nas se vise ne mozes zaposliti bez Milinog znanja i njegovog famoznog uzvika :"A đe sam ja tu"....to sto se dogadja u FBiH je njihova stvar ali se nadam da necemo i mi staviti glavu u pijesak . pa cemo daj boze kad se kod njih smiri da i mi uzmemo kuku i motke i da istjeramo bolest iz gnjezda ....
Subota 15.02.2014. 12:19
Nemoj mile nista da brines,ti si nas a mi smo tvoji i ne lupaj glavu za onim lopovima.ko stiti lopova isto je lopov.nedaj ti boze da neko pomisli da smo mi lopovi ogrijesio bi dusu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online