Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 14.01.2014.
12:32
Beta A

Bulatović: Bili smo lepi, mladi i pametni

Bivši predsednik Crne Gore i jedan od predvodnika takozvane antibirokratske revolucije u Crnoj Gori Momir Bulatović rekao je da su "mladi ljudi sa Univerizteta" izneli smenu komunističke vlasti pre 25 godina.

Momir Bulatović se priseća kako je sve počelo u Crnoj Gori
 

Mitingaške proteste pre četvrt veka, kako je Bulatović naveo u intervjuu podgoričkom listu Dan, izneli su mladi ljudi, pre svega sa Univezriteta.

"Zato se s pravom može govoriti i o mladosti, i o pameti i lepoti", rekao je Bulatović, podsetivši na političku floskulu o "mladom, lepom i pametnom" novom crnogorskom rukovodstvu u kome su pored Bulatovića bili i Milo Đukanović i Svetozar Marović.

Momir Bulatović sumnja da će Crna Gora i Srbija ikada postati članice EU.


"Nisam kockar, ali kad bih morao da se kladim, sav svoj imetak stavio bih na stranu koja tvrdi da ni Crna Gora, ni Srbija neće postati punopravne članice EU", rekao je Bulatović.

 

Prema njegovim rečima, pitanje je do kada će opstati i sama EU.

 

 

"U pitanju je zaludan posao. Bojim se da tako neće biti u odnosu na NATO, ali to je već neka druga priča", rekao je Bulatović.

Prema rečima Bulatovića, međutim, Đukanović, Svetozar Marović i sadašnja ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović Đurišić su se njemu pridružili tek kad su videli da je uspela smena stare vlasti. Bulatović je dodao da su Đukanović i Pejanović Đurišić "bili sa druge strane barikade", jer su bili članovi Centralnog komiteta Saveza komunista, dok je Marović bio "lokalni budvanski funkcioner".

U takozvanoj antibirokratskoj revoluciji, 11. januara 1989, uličnim protestima, smenjena je celokupna vlast u Crnoj Gori, a novo rukovodstvo "mladih, lepih i pametnih" je kasnije tu činjenciu pretvorilo u politički slogan "Godine počinju januarom".

Većina političkih analitičara danas smatra da je ulična smena bivše crnogorske vlasti bila, zapravo, državni puč, izveden po scenariju Slobodana Miloševića, sa njegovom namerom da se Crna Gora pretvori u "vazalnu srpsku provinciju".

POVEZANE VESTI

Utorak 14.01.2014. 14:52
Ja Bulatovica ne poznajem licno,ali mislim da on nije zlonamjerna licnost,i da ne moze nikoga da mrzi,sto se tice njegove izjave da Crna Gora i Srbija nece nikad postati clanice EU tu je potpuno u pravu.a to je i moje cvrsto misljenje,sve sto nije katolicko bice gnjavito do totalne iscrpljenosti,a to se radi poslednjih 25 godina.
Utorak 14.01.2014. 15:14
Skup mladih komunističkih lopova, koji zasjedoše (osim Bulatovića) da se više nikad ne maknu s vlasti. Hoće valjda faraonski presto. Đukanović, koji se na ovom sminku bavi izmišljenim velikosrpskim hegemonizmom, da bi deceniju kasnije već sam izmislio velikosrpski hegemonizam kao i svaki CIAš. Zlatio se internet i jutub, pa da BAGRE SVIH VRSTA, možemo i čut i viđet kroz vrijeme.
Utorak 14.01.2014. 16:45
"MLADI; LIJEPI I PAMETNI"....su u tom puču skinuli tadašnju komunističku vlast kako su ih oni nazvali "JAGNJEĆE BRIGADE" jer im je najveći grijeh po ovima bilo to što su na Žabljak išli na jagnjetinu?! A šta su uradili za sve ove godine ti mladi-lijepi-pametni?....Napljačkali se ne za 9. nego i za 90. koljeno, rasprodali i uništili sve po CG, svoju djecu školuju po najpoznatijim univerzitetima Evrope i USA, mame, tetke, strine zaposlili po svojim ambasadama.....itd !!! Samo znam da su ti bivši komunistički funkcioneri živjeli u stanovima kao i sav ostali svjet, kretali se među narodom.....A ovi danas? Ogradili se bedemima, velelepnim zgradama, imaju vile i stanove i bankovne račune po svjetu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online