Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.01.2016.
08:00
B. Simonović - Vesti A

Marović otvara dušu Amfilohiju

Ukoliko predsednik Višeg suda u Podgorici, odnosno sudija za istrage, daju saglasnost i usliše molbu uhapšenog Svetozara Marovića, prvi čovek koji će ga posetiti u zatvoru, mimo članova njegove porodice, biće mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Reuters
Očekuje posetu mitropolita Amfilohija: Svetozar Marović prilikom hapšenja

To je juče obelodanio podgorički "Dan", koji tvrdi da je Marovićeva molba već stigla u Viši sud i da je njegova porodica već stupila u kontakt i takvu posetu dogovorila sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, čiji su dobri odnosi sa Marovićem odavno poznati.

Za sada je nepoznanica šta je funkcionera DPS-a i prvog i poslednjeg predsednika bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore navelo da traži da ga ispovedi lično cetinjski vladika, da pred njim otvori dušu, jer je poznato da, osim energičnog negiranja krivičnog dela koje mu je specijalni tužilac za organizovani kriminal stavio na dušu, ni s kim drugim nije ni reč prozborio otkad se pre mesec dana našao u samici istražnog zatvora u Spužu. Na to ga je, po svemu sudeći, navela izjava mitropolita Amfilohija, koji je pre neki dan u intervjuu "Danu" kazao da je "sa velikom tugom i brigom propratio hapšenje Svetozara Marovića".

Sumnjiva nagodba

U Crnoj Gori se, inače, ne stišava bura zbog nagodbe Marovićevog sina Miloša sa specijalnim tužiocem i sudom i njegovog oslobađanja, pošto je pristao da odleži u zatvoru godinu dana i plati 380.000 evra. Uz tvrdnje da je to besmislena kazna i suma, daleko od one za koju se Marović Junior sumnjiči, i zahteve da se izvrši plenidba imovine za koju ne postoje dokazi da je stečena na legalan način, sve glasnije se spekuliše da je iza svega neka nagodba Svetozara Marovića sa Milom Đukanovićem, odnosno da je Đukanović puštanjem iz zatvora mlađeg Marovića kupio garanciju da stariji Marović ćuti, jer, po opštem uverenju, ukoliko bi on progovorio, spuški zatvor bi bio pretesan za sve one koji bi mu se mogli pridružiti. Naravno, ukoliko bi tužioci pokazali da imaju petlju da iza brave pošalju sve one na koje bi on upro prstom.

On je pri tom oštro zamerio premijeru i čelnom čoveku vladajuće Demokratske partije socijalista, Milu Đukanoviću, zbog toga što je dopustio takvo postupanje prema svom dugogodišnjem prvom saradniku:

- To je hapšenje svojih najbližih saradnika kao najvećih krivaca, po svojoj želji ili pod nečijim pritiskom, radi opravdanja da se borimo protiv kriminala. To ne donosi dobro nikome, a pokazuje da je vlast iznutra razjedena i raslojena, da jede samu sebe. U redu, treba da se ispita sticanje njegove imovine i imovine njegove porodice, ali neka čovek ostane tamo gde je. Svi ga znamo i poznajemo, zašto tako ponižavati svog druga? Time ponižavaš sebe, a ne postižeš pravdu koju hoćeš da postigneš na nepravdi. Ispade da su Marović i njegova porodica glavni kriminalci u Crnoj Gori. Narod zna i vidi da je ovde bio zajednički poduhvat u tom pogledu - zaključio je Amfilohije.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online