Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 04.08.2013.
13:13
Beta A

Vučić: "Oluja" najteže etničko čišćenje

"Hrvatska akcija 'Oluja' 1995. bila je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata u Evropi", izjavio je u nedelju prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

"Imali smo dovoljno snage da prezremo one koji su pod našim imenom činili zločin, nadam se da će drugi narodi na balkanskom tlu imati dovoljno snage da prezru one koji su u njihovo ime činili najteže zločine prema Srbima", rekao je Vučić posle služenja parastosa žrtvama hrvatske akcije "Oluja" u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.


On je ukazao da je danas tužan dan za celu Srbiju, a ne samo za Srbe iz Krajine koji su stradali i izbegli sa ognjišta.


"Apelujem na međunarodnu zajednicu da odgovorni za ove teške zločine budu kažnjeni", rekao je Vučić i dodao da će apel biti sanžniji, ako snaga i ugled Srbije budu veći.


On je ocenio da su neke stvari oko položaja Srba u Hrvatskoj pomerene sa mrtve tačke, ali je naglasio da ima još nerešenih pitanja.


"Očekujemo od njih da krenu sa isplatom penzija, da se reši problem stanarskog prava i povraćaj zemljišta koje je oteto", rekao je Vučić i izrazio uverenje da će položaj Srba biti još bolji, za šta očekuje podršku Brisela.


Parastos žrtvama u Srkvi Svetog Marka u Beogradu služio je vladika Atanasije sa sveštenstvom. On je podsetio da već 18 godina služi pomen, dok se u Hrvatskoj slavi Dan pobede.


"Šta se slavi, progon više od 250.000 Srba", upitao je vladika Atanasije.


On je, ipak, poručio da veruje da će se pronaći rešenje za povratak izbeglih uz trud države i međunarodne zajednice.


"Verujemo da ćemo uz trud naše države i savez međunarodne zajednice naći rešenje za vaš povratak na područja gde je vaš život razoren", poručio je prisutnim izbeglicama iz Hrvatske vladika Atanasije.


Litrugiji su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, članovi porodica ubijenih i nestalih, kao i brojni građani.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.08.2013. 13:19
"Apelujem na međunarodnu zajednicu da odgovorni za ove teške zločine budu kažnjeni" Не бригај се Вучко, већ су они кажњени самим уласком у бескрајни пакао звани ЕУ..Сви ће они пред Бога.. Ти боље гледај како да Србију извучеш из тог пакла и да запловиш ка Богу не ка безбожницима..
Nedelja 04.08.2013. 13:56
"Hrvatska akcija 'Oluja' 1995. bila je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata u Evropi".A etnicko ciscenje sa Kosova? da li se zna tacan broj? Da dodam i to da za vreme siptarskog konflikta u 2001 u Makedoniji,proterani Makedonci i Srbi nikada vise im nije dozvoljeno da se vrate nazad u svojim selama.Srpska partija je zajedno u vladi sa VRMO-DPMNE,sta su oni uradili da se ovi gradjani vrate svojim ognjistima,NISTA! Neko je to debelo prodao!
Nedelja 04.08.2013. 13:58
Tako je Vucicu! Mislim da treba da ides u rvatsku da se izvinis sto su morali da se muce i da isteruju nas narod sa svoje zemlje! Trebali su sami da odu i da im predaju zemlju onako kao sto si ti predao Kosovo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online