Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 03.03.2013.
15:53
Vestionline A

Košarac: SDS u Sarajevu radi na štetu RS

Visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i delegat u Domu naroda BiH Staša Košarac optužio je danas Srpsku demokratsku stranku (SDS) da u zajedničkim institucijama BiH radi na štetu Republike Srpske.

Košarac: SNSD će sam braniti Srpsku u Sarajevu
 

"Danas imamo situaciju da SDS ima kao imperative borbu za određene pozicije u Sarajevu. I to ne bi bilo loše da na te pozicije dolaze ljudi koji imaju profesionalni kredibilitet. Imamo situaciju da se veoma često moraju štititi neki interesi u Sarajevu, za neke ljude koji su klasične štetočine", kazao je Košarac na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je poručio da će SNSD "sam braniti RS u Sarajevu", ako se ne pronađe rešenje konlikta sa SDS-om, sa kojim imaju potpisan sporazum o zajedničkom delovanju na nivou institucija BiH. Košarac je izneo niz optužbi na račun SDS-ovog ministra spoljne trgovine Mirka Šarovića, kojeg, kako je naveo, sarajevski mediji označavaju kao najboljeg ministra u Savetu ministara BiH.

"Za koga je on najbolji? Za Sarajevo? Za nevladin sektor, koji je na budžetu nekih međunarodnih institucija koje ne misle dobro RS? Možda je dobar za Bošnjake?", rekao je on.

On je optužio i pomoćnika ministra spoljne trgovine Dragišu Mekića, koji je takođe kadar SDS, da je potpisao dokument kojim se odobrava "nesmetan izvoz municije u samoproglašeno Kosovo", kao i pomoćnika ministra odbrane Mirka Okolića (SDS) da "nikada nije rekao da je loše stanje u tom resoru".

Košarac je još kazao da će predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik u Hagu svedočiti kao svedok odbrane, dodavši da "nije siguran da li bi to učinili neki iz SDS-a".

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.03.2013. 17:55
Ako ove izjave imaju imalo istine,onda ce Srbi u RS doziveti jos gora vremena.Dosli su na gotovo i sada samo kritikuju i optuzuju SDS.Neznam samo gde je SNSD bio kada je srvarana Rep.Srbska,i kada je za nju krv prolevana.Gde je tada bio i sta je radio njen danasnj lider?Sramota jedna,umsto da se udruze i zajednicki brane Rep.Srbsku,danas ovako napadati SDS samo ide u korist neprijateljima SRBSKE.
Ponedeljak 04.03.2013. 10:32
Истина је да Шаровић није више исти онај као пре тзв афере и неправедног боравка у затвору!Остало ће се сазнати,кад-тад!
Ponedeljak 04.03.2013. 15:28
Staro pravilo nisu Srbi prelazili u muslimane zbog Turaka već zbog Srba izgleda i dalje važi u Bosni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online