Nedelja 03.03.2013.
15:53
Vestionline

Košarac: SDS u Sarajevu radi na štetu RS

Košarac: SNSD će sam braniti Srpsku u Sarajevu
 

"Danas imamo situaciju da SDS ima kao imperative borbu za određene pozicije u Sarajevu. I to ne bi bilo loše da na te pozicije dolaze ljudi koji imaju profesionalni kredibilitet. Imamo situaciju da se veoma često moraju štititi neki interesi u Sarajevu, za neke ljude koji su klasične štetočine", kazao je Košarac na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je poručio da će SNSD "sam braniti RS u Sarajevu", ako se ne pronađe rešenje konlikta sa SDS-om, sa kojim imaju potpisan sporazum o zajedničkom delovanju na nivou institucija BiH. Košarac je izneo niz optužbi na račun SDS-ovog ministra spoljne trgovine Mirka Šarovića, kojeg, kako je naveo, sarajevski mediji označavaju kao najboljeg ministra u Savetu ministara BiH.

"Za koga je on najbolji? Za Sarajevo? Za nevladin sektor, koji je na budžetu nekih međunarodnih institucija koje ne misle dobro RS? Možda je dobar za Bošnjake?", rekao je on.

On je optužio i pomoćnika ministra spoljne trgovine Dragišu Mekića, koji je takođe kadar SDS, da je potpisao dokument kojim se odobrava "nesmetan izvoz municije u samoproglašeno Kosovo", kao i pomoćnika ministra odbrane Mirka Okolića (SDS) da "nikada nije rekao da je loše stanje u tom resoru".

Košarac je još kazao da će predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik u Hagu svedočiti kao svedok odbrane, dodavši da "nije siguran da li bi to učinili neki iz SDS-a".

2024 © - Vesti online