Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 29.12.2013.
19:50
Srna A

Dodik: Opozicija hoće da zaustavi investiranje u Srpsku

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da neki opozicioni lideri traže od investitora u inostranstvu da do izbora obustave već dogovorena ulaganja u Republiku Srpsku.

Predsednik RS-a Milorad Dodik
 


Dodik je izrazio sumnju da je cilj ovakvog delovanja stvaranje pretpostavki za napade na SNSD i za tvrdnje kako ne mogu da obezbede strane investicije.

"Mislim da svi treba da se okupimo i da u vremenu do izbora obezbedimo što više razvojnih projekta u Republici Srpskoj, a izborima i politikom treba da se bavimo u vreme izborne kampanje", poručio je Dodik.

On je na konferenciji za novinare u Bijeljini, gde je prisustvovao gradskoj konferenciji SNSD-a, rekao da ova stranka ima stabilnu organizaciju i zavidnu snagu i volju svog članstva.

Prema Dodikovim rečima, za predstojeće izbore postoji dogovor sadašnjih koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a i SP-a, a još neke političke partije priključiće se njihovom zajedničkom delovanju.

On je nazvao reciklažom najavljeno udruživanje opozicionih stranaka SDS-a i PDP-a, podsećajući da su ove stranke već bile udružene i na prošlim izborima i da su bile zajedno i u vlasti.

"Vest o udruživanju opozicije je provučena i smišljena da zavede ljude pričom o nekom ujedinjenju koje ne postoji, a opšta galama koju dižu ne može doprineti ukupnoj stabilnosti", zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.12.2013. 20:57
Једино решење за успешну Републику Српску је одцепљење од Федерације. Федерација вуче целу Бпсну у пропаст зарад шаке долара, они ни Српском ни другим живљу не мисле добро, њихов интерес није интерес народа у Босни него интерес Турске, Америке и Немачке.
Ponedeljak 30.12.2013. 10:30
To nazalost nije tacno i vlast i opozicija zajednicki obustavljaju investiranje u Srbsku kao i cijelu BiH.Za sada vecu odgovornost i vecu moc u obustavljanju investicija upravo ima SNSD kojoj pripada najveca odgovornost sto se smanjuju investicije u RS.Dali je zato kriv Dodik nemora da znaci,ali mnogi funkcioneri te stranke zaista sprecavaju investiranja.Licno sam razgovarao sa jednim funkcionerom njegove stranke koji je rekao da ako on licno nema interesa njega te investicije neiteresuju.Sto bi se obicnim jezikom reklo mozes da ulazes da investiras,ali prvo moras u mene da investiras to se zove trazenje mita i korupcija.Ko ce tu onda da investira u RS se ne ulaze......
Ponedeljak 30.12.2013. 18:19
Федерација већ 20 година води послератну политичку борбу недозвољавајући да се власт окрене економији, већ 20 година они завлаче цео свет и РС. Шта је доста доста је. Ајде лепо да се разиђемо ко људи па да буде свима добро.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online