Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 14.09.2013.
21:04
Beta A

"RS opljačkana pod okriljem Dodikove vlasti"

Napuštanjem platforme o zajedničkom delovanju i "izdajničkim" napadom na Srpsku demokratsku stranku (SDS) u Sarajevu, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) se pokazao kao nepouzdan partner, čak i u stvarima od najvećeg važnosti za interese Republike Srpske, zaključio je danas Glavni odbor SDS-a na sednici u Sarajevu.

Optužen da je uvukao Republiku Srpsku u političku krizu: Milorad Dodik
 

SDS je ocenio da je na taj način lider SNSD-a i predsednik RS Milorad Dodik "uvukao i RS u političku krizu, koja je do sada bila definisana samo odnosima u Federaciji BiH, i još jednom pokazao da mu je lični i stranački interes važniji od interesa RS".


Glavni odbor SDS-a, navodi se dalje u saopštenju, najoštrije je osudio "laži i insinuacije" koje na račun ministra Mirka Šarovića plasira SNSD, ističući da politika ministra Šarovića o uvođenju mehanizama zaštite domaćih proizvođača nije u skladu sa interesima uvozničkog lobija iz susedne države.


"SDS daje punu podršku Mirku Šaroviću u politici reciprociteta u trgovinskim odnosima i zaštiti domaće proizvodnje", stoji u saopštenju.


“Vraćanje na laži i blaćenje“

Glavni odbor SDS-a je ocenio da se predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik "vratio načinu funkcionisanja od pre 2006, kada je lažima i blaćenjem SDS-ovih kadrova tražio podršku međunarodne zajednice da preuzme vlast u RS".
 

"Usvojimo zakon o ispitivanju porekla imovine"

GO SDS je pozvao poslanike u Narodnoj skupštini RS da usvoje predlog Zakona o ispitivanju porekla imovine, kako bi se "bar deo proneverenog novca i dobara vratio građanima RS".

"Ovaj put radi to isto, samo tražeći podršku za obračun sa SDS-om od lidera parlamentarnih stranaka iz Federacije, dovodeći tako sebe i RS u zavisan položaj", navodi se u saopštenju.


SDS je ocenio da Dodik izazivanjem novih političkih kriza pokušava da skrene pažnju sa sve teže situacije u koju je, kako se naglašava, svojim delovanjem doveo RS vršeći vlast poslednjih osam godina.


"Isforsirani napad na SDS ne može sakriti činjenicu da je pod okriljem vlasti SNSD-Milorad Dodik opljačkana RS", navodi se u saopštenju.


"Ko je omogućio pljačku Birača?"

GO SDS je pozivao istražne organe da utvrde ko je sve iz vlasti omogućavao pljačku zvorničku Fabrike glinice "Birač", kao i ko je obavestio rukovodioce ove kompanije da napuste zemlju pre istrage.


"Vlasti moraju odgovoriti i ko je od pojedinaca i organa RS omogućio litvanskim vlasnicima da u svoj džep stave stotine miliona evra poreza i obaveza prema budžetu, a da za to ne budu sankcionisani", navodi se u saopštenju.


MUP RS je dostavio Specijalnom tužilaštvu RS dva izveštaja protiv pet Litvanaca, bivših rukovodilaca "Birača", zbog sumnje das u tu kompaniju oštetili za oko 50 miliona evra.


SDS smatra da aktuelna vlast u RS ne želi da ispita ni poslovanje Rafinerije nafte u Brodu, ocenivši da se i u toj kompaniji, po identičnom scenariju kao u "Biraču", vrši milionska pljačka novca i njegovo iznošenje iz zemlje.


"Pitamo vlasti RS zašto je poslovanje Rafinerije 'zabranjena tema' i zašto građani RS nemaju pravo znati ko su njeni stvarni vlasnici i ima li među njima i ljudi iz RS", stoji u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Subota 14.09.2013. 23:03
Opstace Republika Srpska i bez Dodika. On, njegova familija i njegovi gzni odzacari su svoj patriotizam naplatili debelo.. Nije Dodik isto sto i Republika Srpska..Ne radujte se pre vremena, poturice..Nikada Srpskom nece vladati izdajnici kao sto su tadiqi, nikoliqi ili vuciqi sa daciqi i ostala komunjarska bagra Republika Srpska je najsrpskija zemlja za koju su zivote dali mnogi Srbi i ne samo Srbi ! Svaki politicarcic koji proba izdati Srpsku mora racunati da nece stici da potrosi pokradeno. U Srpskoj naoruzani Narod sudi..nista se ne pita nata, kata, i ostala sudska bagra iz dedinjskog srbistana Nije Srpska isto sto i srbistan gde je raja prodala sve telesne otvore za par evrica !
Subota 14.09.2013. 21:59
Ma sve to nije ni 10% od stete sto je debeli napravio, samo neka dodo vlada, samo on i niko drugi.
Subota 14.09.2013. 22:55
Otvori i poslusaj"KAKO VLADA NASA VLADA"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online