Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 13.06.2012.
13:39
24sata.hr A

Kosor zajecala: Moći ću da radim u saborskom kafiću

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko je nakon sednice, na kojoj se raspravljalo o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, rekao da su odlučili da ovo dvoje više neće biti potpredsednici Sabora. Izglasano je uz samo dva suzdržana glasa dok su svi ostali bili "za". Na to mesto biće predloženi Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner.

Jadranka Kosor: Prestara sam za "dude varalice"

Na pitanje koji su razlozi takve odluke Karamarko je rekao da je to gubitak Jadranke Kosor na izborima i moralni čin, jer nakon poraza nije ponudila ostavku na to mesto.

- Dugo se raspravljalo, stavilo se na sto sve ono što je bilo dobro i što nije. Promenama želimo da osvežimo stranku, a konsolidacija stranke je evidentna. Moju prethodnicu i Šeksa, koji su temelji stranke, ne želimo ni na jedan način obezvrediti i poniziti. Biće predložena neka rešenja i oni neće biti degradirani ni u Saboru. Verovatno će u petak biti glasanje u Saboru - rekao je Karamarko.

Bivša šefica HDZ-a je istakla da je razočarana što više neće biti potpredsednica Sabora.

- Ovo je poruka koju šalju ljudi koje sam ja upisala u HDZ. Pre šest meseci sam potpisala pristupni ugovor s Evropskom unijom, a sada sam iz svoje stranke dobila poruku da nisam poželjna i da se ne ceni moj rad. Ja koja sam bila predsednica HDZ-a nisam osramotila svoju stranku. Radila sam u nemogućim uslovima i borila sam se protiv korupcije - istakla je Kosor i spomenula da je Tomislav Karamarko pokazao da je gubitnika na izborima Antu Sanadera nakon toga nagradio ulaskom u Predsedništvo HDZ-a.

- Milinović ostaje, svi ostaju i ostaju im njihove kancelarije. Ja i Vladimir Šeks u trenutku kad se izglasa odluka postajemo obični saborski zastupnici. Ostajemo bez komadića svog prostora, a možemo raditi i u saborskom kafiću - naglasila je Jadranka Kosor i dodala da ostaje verna HDZ-u.

.

- Ja sam proteklih nekoliko meseci predano radila svoj posao i u Saboru, za razliku od mojih protivkandidata na izborima u HDZ-u i moram reći da sam očekivala da će novo rukovodstvo tu činjenicu poštovati. Kosor je naglasila i kako je ona "prestara za dude varalice".

U gotovo istoj izjavi za Novu TV kod Jadranke Kosor mogli su se čuti jecaji i suze dok je govorila da je sada dobila poruku da više ne treba HDZ-u.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.06.2012. 14:25
" a možemo raditi i u saborskom kafiću " - ta jel to ona misli bit kafe kuvarica a Šeks barmen
Sreda 13.06.2012. 17:45
Mili Boze kad li ce Srbija doci u ovu situaciju da joj se politicke partije pocnu rjesavati evropskih podrepasa, glupana i imbecila pogodnih iskljucivo za obavljanje najprljavijih poslova protiv sopstvenog naroda ... i sopstvenih interesa u krajnjoj liniji...a Kosorovoj: i za kafe kuharicu treba imati nekih ljudskih kvaliteta, budi sretna ako ti neko neobavijesten i to ponudi...
Utorak 19.06.2012. 13:39
Не клони духом Јацо Српкињо! Јеси грешила, али никад није касно исправљати грешке - сад имаш времена да се посветиш томе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online