Sreda 13.06.2012.
13:39
24sata.hr

Kosor zajecala: Moći ću da radim u saborskom kafiću

Jadranka Kosor: Prestara sam za "dude varalice"

Na pitanje koji su razlozi takve odluke Karamarko je rekao da je to gubitak Jadranke Kosor na izborima i moralni čin, jer nakon poraza nije ponudila ostavku na to mesto.

- Dugo se raspravljalo, stavilo se na sto sve ono što je bilo dobro i što nije. Promenama želimo da osvežimo stranku, a konsolidacija stranke je evidentna. Moju prethodnicu i Šeksa, koji su temelji stranke, ne želimo ni na jedan način obezvrediti i poniziti. Biće predložena neka rešenja i oni neće biti degradirani ni u Saboru. Verovatno će u petak biti glasanje u Saboru - rekao je Karamarko.

Bivša šefica HDZ-a je istakla da je razočarana što više neće biti potpredsednica Sabora.

- Ovo je poruka koju šalju ljudi koje sam ja upisala u HDZ. Pre šest meseci sam potpisala pristupni ugovor s Evropskom unijom, a sada sam iz svoje stranke dobila poruku da nisam poželjna i da se ne ceni moj rad. Ja koja sam bila predsednica HDZ-a nisam osramotila svoju stranku. Radila sam u nemogućim uslovima i borila sam se protiv korupcije - istakla je Kosor i spomenula da je Tomislav Karamarko pokazao da je gubitnika na izborima Antu Sanadera nakon toga nagradio ulaskom u Predsedništvo HDZ-a.

- Milinović ostaje, svi ostaju i ostaju im njihove kancelarije. Ja i Vladimir Šeks u trenutku kad se izglasa odluka postajemo obični saborski zastupnici. Ostajemo bez komadića svog prostora, a možemo raditi i u saborskom kafiću - naglasila je Jadranka Kosor i dodala da ostaje verna HDZ-u.

.

- Ja sam proteklih nekoliko meseci predano radila svoj posao i u Saboru, za razliku od mojih protivkandidata na izborima u HDZ-u i moram reći da sam očekivala da će novo rukovodstvo tu činjenicu poštovati. Kosor je naglasila i kako je ona "prestara za dude varalice".

U gotovo istoj izjavi za Novu TV kod Jadranke Kosor mogli su se čuti jecaji i suze dok je govorila da je sada dobila poruku da više ne treba HDZ-u.

2024 © - Vesti online