Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.09.2016.
12:02
Vestionline A

"HDZ je ozbiljna partija, ne podržava SNS"

Funkcioner HDZ-a Miro Kovač kaže da ta stranka nikada nije podržavala prijem Srpske napredne stranke u Evropsku narodnu partiju.

Reuters
Da li HDZ lobirao da se odloži prijem SNS-a? Miro Kovač

Takođe, odbio je da se izjasni kako će stranka reagovati kada to pitanje ponovo dođe na red, kao i kakav je njegov lični stav o tome.

Gostujući na televiziji "Nova", Kovač, koji je i odlazeći šef hrvatske diplomatije, odgovorio je na pitanje novinara zašto je odložen prijem SNS-a u EPP.

- To morate pitati predsedništvo Evropske narodne partije. HDZ kao stranka do sada nije podržavala prijem Srpske napredne stranke kao posmatrača. Mi smo ozbiljna stranka, mi nismo kao gospodin (Zoran) Milanović koji je s gospođom (Vesnom) Pusić pre nekoliko godina prihvatio da Srbija bez ikakvih uslova počne pregovore u članstvu u EU - izjavio je Kovač. 

Upitan hoće li HDZ dati saglasnost za ulazak SNS-a u EPP u novembru, Kovač je najpre pokušao da izvrda odgovor.

- Ne možemo o tome govoriti kada to nije na dnevnom redu. Rekao sam, do sada se HDZ za to nije zalagao. HDZ do sada nije bio za to -  istakao je Kovač.

Na ponovno insistiranja novinara da kaže kakav je njegov stav po tom pitanju, Kovač je kazao - Jesam li vam jasno odgovorio, HDZ do sada nije bio za to.  

Na uporno insistiranje novinara da kaže da li će HDZ dići ruku za prijem SNS u EPP kada to pitanje dođe na red. 

- Najpre mora biti na dnevnom redu, a ja lepo molim da isto tako poštujete šta je do sada rekao gospodin (Andrej) Plenković vrlo jasno. Mi do sada nismo bili za to…. - dodao je on. 

Prijem Srpske napredne stranke u grupaciju narodnjačkih partija (EPP) u Evropskom parlametnu je odložen, ali kako je u utorak izjavio predsednik HDZ-a Andrej Plenković, to nije rezlutat lobiranja HDZ-a. 

Plenković tvrdi da prijem SNS u EPP nije odložen zbog nteresa HDZ-a, odnosno njegovog uspeha na izborima u nedelju, javlja regionalna N1 TV. 

Na pitanje da je HDZ lobirao za to odlaganje, jer je već član EPP-a i jer se odluke o prijemu stranaka u tu evropsku porodicu donose konsenzusom, lider HDZ tvrdi da nije "Ne, to je odluka Predsedništva stranke (EPP-a)". 

Internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović izjavila je da će se pitanje članstva SNS u grupaciju narodnjačkih partija (EPP) staviti na dnevni red njihove skupštine sredinom novembra. 

- Izvesno je da će se pitanje našeg članstva staviti na dnevni red u novembru, na političkoj skupstini EPP 14-15 novembra, a sigurna sam da ce predsednik HDZ Andrej Plenkovic i HDZ sa zadovoljstvom glasati za prijem SNS u EPP grupu - rekla je Joksimović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online