Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 26.03.2012.
09:33 >> 09:38h
Beta A

"Nisam dao podršku Jeremiću"

Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je da nije dao podršku ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću u kandidaturi za predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a.

Tvrdnje da ću obezbediti Komšićev glas za Jeremića su nebuloza: Zlatko Lagumdžija i Vuk Jeremić

Lagumdžija je za "Dnevni avaz" rekao da su njegove navodne tvrdnje, kako će obezbediti podršku člana Predsedništva BiH Željka Komšića da glasa za Jeremićevu kandidaturu, "najbrutalnije laži i nebuloze".

On je istakao da se je "vreme da se krene u lov" na one koji prave ovakve konstukcije.

- Zašto to rade? Naime, pojavila se pozitivna klima u BiH i regionu. Miču se neke

Komšić napustio SDP zbog spora oko Vuka Jeremića

stvari koje su do sada bile zaglavljene. Ova situacija se pokušava iskoristiti kako bi se posvađali političari u BiH i regionu. Svakako, nije loše što se ovo desilo da otvorimo oči i okrenemo se saradnji u BiH i regionu", rekao je Lagumdžija i dodao da "iza ovoga stoje delovi propalih politika i mafijaških struktura koje imaju političko pokriće, odnosno medijski trabanti koji ih prate, istakao je on.

Govoreći o slučaju "Jeremić", Lagumdžija je pojasnio da BiH za konačnu odluku ima još dva meseca.

- Naša država može imati stav "za" i "protiv", a, takođe, može biti i "bez stava". A nijedan član Predsedništva BiH neće moći ništa sam učiniti", rekao je lider SDP-a BiH i šef diplomatije.

Celi slučaj Lagumdžija je doveo i u vezu sa zakonom o oduzimanju opljačkane imovine u BIH, na kojem je sa svojim saradnicima radio federalni premijer Nermin Nikšić.

"Položaj Srba u BiH najbolje prikazuju grobovi"

- Sada, po nekima, treba kriminalizirati te ljude, i to po principu: 'Drž'te lopova', kako bi se zaštitili oni koji u proteklih 10 i više godina rade najprljavije stvari. Strukture koje sam spomenuo imaju razloga pokušavati kriminalizovati naše ljude koji ih
raskrinkavaju, rekao je Lagumdžija i doao je da ne želi izjednačavati sve stranke u BiH, ali da postoje "neki delovi vladajuće strukture koji se ne mogu navići na novu
ulogu i pokušavaju blokirati svaki napredak koji se veže za SDP". 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.03.2012. 13:01
. . . ko je od Srba uopste mogao da ocekuje, da ce BOSANSKI TURCIN dati podrsku predstavniku Srba protiv kojih su svojevremeno poveli tako fanaticnu bitku za "samostalnost" i sopstveno blagostanje. Živojin Dacić
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online