Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 02.12.2013.
22:27
Beta A

Zukić: Jurišić je (samo) branio svoju Tuzlu!

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Amir Zukić ocenio je da je presuda Iliji Jurišiću "pokušaj izokretanja činjenica i zaobilaženje pravde". U Srbiji su i dalje živi ostaci politike Slobodana Miloševića, istakao je razočarano.

Presuda Iliji Jurišiću je pokušaj izokretanja činjenica i zaobilaženje pravde: Amir Zukić
 

"Očekivali smo da će sud u Beogradu smoći hrabrosti da donese pravednu  oslobađajuću presudu i pokaže da je Srbija spremna za istinski evropski put. Nažalost, ovom presudom se pokazalo da su i dalje živi ostaci politike Slobodana Miloševića", rekao je Zukić i dodao da Jurišić zaslužuje oslobađajuću presudu jer on "nije došao na obronke Kalemegdana i pripremao agresiju na Beograd, već je branio svoju Tuzlu".

Zukić je istakao da je Jurišić tokom rata u BiH bio na čelu Skupštine opštine Tuzla, te da je adekvatno reagovao u pokušaju srpske vojske da njegov grad pretvore u koncentracioni logor.

"Na kraju, sud u Hagu je takođe presudio da je Tuzlanska kolona bio vojni cilj, zbog čega presuda Jurišiću predstavlja pokušaj izokretanja činjenica", rekao je Zukić.

Ilija Jurišić osuđen je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu vojnika JNA u Tuzli 1992.godine.

Komšić: Presuda Jurišiću politička

 

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da je presuda Iliji Jurišiću u slučaju Tuzlanska kolona "politička" i da "nije zasnovana na činjenicama i dokazima".

"Ovakvom presudom srbijansko pravosuđe pokušava izjednačiti agresora i žrtvu, i pre svega svojoj javnosti ponuditi neku njihovu istinu o napadu snaga takozvane JNA (Jugoslovenske narodne armije) na Tuzlu", navodi Komšić i dodaje da su se "ovom presudom potvrdile sumnje u nezavisnost pravosuđa".

"Ubeđen sam da nas ovakav način rada pravosudnih institucija Republike Srbije udaljava od, nadam se našeg zajedničkog cilja, a to je trajni mir i suživot na ovim prostorima", saopštio je Komšić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.12.2013. 22:40
Mamu vam j...m bezobraznu pa to su bili golobradi mladici u sastavu JNA koji su ne naoruzani samo prolazili kroz Tuzlu.A vi kukavice od boraca ste ih napali iz zasjede.Idioti pokusavaju da zrtve proglase zlocincima?
Ponedeljak 02.12.2013. 23:33
Balija jebala te srpska Vojska. Tada nije postojavala srpska Vojska,nego JNA,zajednicka Vojska,koja je pretoga bila vec 41 godina u tom gradu,majku ti jebem lazljivu!!!
Utorak 03.12.2013. 13:21
Ако би овог јадника Зукића схватили озбиљно,онда и ми можемо стати иза тезе да ген.Младић и председник Караџић нису напали Константинопољ и Турску,него су бранили српску Сребреницу!?Према томе,под хитно требају бити ослобођени и обештећени због противправног лишавања слободе.Моја тврдња је много ближа истини него лупетање Зукића и осталих мунђоса!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online