Ponedeljak 26.03.2012.
09:33 >> 09:38h
Beta

"Nisam dao podršku Jeremiću"

Tvrdnje da ću obezbediti Komšićev glas za Jeremića su nebuloza: Zlatko Lagumdžija i Vuk Jeremić

Lagumdžija je za "Dnevni avaz" rekao da su njegove navodne tvrdnje, kako će obezbediti podršku člana Predsedništva BiH Željka Komšića da glasa za Jeremićevu kandidaturu, "najbrutalnije laži i nebuloze".

On je istakao da se je "vreme da se krene u lov" na one koji prave ovakve konstukcije.

- Zašto to rade? Naime, pojavila se pozitivna klima u BiH i regionu. Miču se neke

Komšić napustio SDP zbog spora oko Vuka Jeremića

stvari koje su do sada bile zaglavljene. Ova situacija se pokušava iskoristiti kako bi se posvađali političari u BiH i regionu. Svakako, nije loše što se ovo desilo da otvorimo oči i okrenemo se saradnji u BiH i regionu", rekao je Lagumdžija i dodao da "iza ovoga stoje delovi propalih politika i mafijaških struktura koje imaju političko pokriće, odnosno medijski trabanti koji ih prate, istakao je on.

Govoreći o slučaju "Jeremić", Lagumdžija je pojasnio da BiH za konačnu odluku ima još dva meseca.

- Naša država može imati stav "za" i "protiv", a, takođe, može biti i "bez stava". A nijedan član Predsedništva BiH neće moći ništa sam učiniti", rekao je lider SDP-a BiH i šef diplomatije.

Celi slučaj Lagumdžija je doveo i u vezu sa zakonom o oduzimanju opljačkane imovine u BIH, na kojem je sa svojim saradnicima radio federalni premijer Nermin Nikšić.

"Položaj Srba u BiH najbolje prikazuju grobovi"

- Sada, po nekima, treba kriminalizirati te ljude, i to po principu: 'Drž'te lopova', kako bi se zaštitili oni koji u proteklih 10 i više godina rade najprljavije stvari. Strukture koje sam spomenuo imaju razloga pokušavati kriminalizovati naše ljude koji ih
raskrinkavaju, rekao je Lagumdžija i doao je da ne želi izjednačavati sve stranke u BiH, ali da postoje "neki delovi vladajuće strukture koji se ne mogu navići na novu
ulogu i pokušavaju blokirati svaki napredak koji se veže za SDP". 

2024 © - Vesti online