Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 28.01.2012.
14:26
Srna A

Cerić opravdava logore za Srbe

Prijemom za članove porodica osam Bošnjaka, koji su novembra prošle godine uhapšeni u Hadžićima po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da su počinili ratni zločin u zatvoru "Silos" u Tarčinu, poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić poručio je kakva bi se u BiH diktatorska jednoverska država izgradila, ako bi se udovoljilo zahtevima sarajevskog političkog kruga, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Rajko Vasić: Cerić prešao političke i sudske barijere
 

On je ocenio da je Cerić na taj način izašao iz verskih okvira i prešao političke i sudske barijere u koje ne bi trebalo da se mešaju verske službe, te podržao tvrdnje o tome da optuženi nisu krivi, kao i fondaciju za njihovu odbranu, što je nezabeleženo mešanje u pravosuđe i njegovo onemogućavanje.

"Potpuno je jasno da od ovog procesa neće biti ništa i da se neće ustanoviti krivica ni za koga od optuženih za monstruozni logor za Srbe. Cerić je takvu poruku poslao i sudu i javnosti. Hapšenja vezana za Silos, nakon skoro dve decenije, samo su uvertira za oslobađanje od krivice i skidanje sa dnevnog reda još jednog muslimanskog punkta ratnog divljaštva, kao što se to pokušava uraditi sa 'Dobrovoljačkom", istakao je Vasić.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić primio je juče u Sarajevu članove porodica osam Bošnjaka, koji su novembra prošle godine uhapšeni u Hadžićima, u blizini Sarajeva, po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin u zatvoru "Silos" u Tarčinu.

Optužnica za zločine u Tarčinu podignuta je protiv Mustafe Đelilovića, Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Halida Čovića, Šerifa Mešanovića i Nermina Kalembera. U optužnici je navedeno da je u različitom vremenskom trajanju od jednog do 1 334 dana, u logoru "Silos" protivpravno zatvoreno najmanje 500 civila srpske nacionalnosti, kao i najmanje 90 osoba hrvatske nacionalnosti.

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 14:43
Па није за очекивати да Мустафа Церић осуди џихад и муџахедине, тада би осудио Аллаха лично. Човек је само искрен у својој борби за шеријатску (исламску) Босну и Херцеговину и његове поруке и рад су потпуно јасни и јавни. Проблем је код нас Срба, пре свега, што још увек појединци верују у неки европски ислам који се не би темељио на Курану већ на Европски(тј. хричћанским) вредностима. То од тога нема ништа. Памет у главу и опрезно са оваквим "европејцима"!
Subota 28.01.2012. 16:09
Sramota je za muslimane sto ne priznaju svoje zlocine nad srbima...To govori i o samoj veri kakva je.
Subota 28.01.2012. 17:10
ја опет понављам - за све цериће у окружењу - применити рецепт Голде Меир .. и мир и тишина...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online