Subota 28.01.2012.
14:26
Srna

Cerić opravdava logore za Srbe

Rajko Vasić: Cerić prešao političke i sudske barijere
 

On je ocenio da je Cerić na taj način izašao iz verskih okvira i prešao političke i sudske barijere u koje ne bi trebalo da se mešaju verske službe, te podržao tvrdnje o tome da optuženi nisu krivi, kao i fondaciju za njihovu odbranu, što je nezabeleženo mešanje u pravosuđe i njegovo onemogućavanje.

"Potpuno je jasno da od ovog procesa neće biti ništa i da se neće ustanoviti krivica ni za koga od optuženih za monstruozni logor za Srbe. Cerić je takvu poruku poslao i sudu i javnosti. Hapšenja vezana za Silos, nakon skoro dve decenije, samo su uvertira za oslobađanje od krivice i skidanje sa dnevnog reda još jednog muslimanskog punkta ratnog divljaštva, kao što se to pokušava uraditi sa 'Dobrovoljačkom", istakao je Vasić.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić primio je juče u Sarajevu članove porodica osam Bošnjaka, koji su novembra prošle godine uhapšeni u Hadžićima, u blizini Sarajeva, po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin u zatvoru "Silos" u Tarčinu.

Optužnica za zločine u Tarčinu podignuta je protiv Mustafe Đelilovića, Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Halida Čovića, Šerifa Mešanovića i Nermina Kalembera. U optužnici je navedeno da je u različitom vremenskom trajanju od jednog do 1 334 dana, u logoru "Silos" protivpravno zatvoreno najmanje 500 civila srpske nacionalnosti, kao i najmanje 90 osoba hrvatske nacionalnosti.

2024 © - Vesti online