Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.11.2011.
13:24
D.Dekić, B.Simonović A

Udarali po Filipu, Milo ćutao

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u intervjuu za podgoričku televiziju Vijesti da se protiv njega vodi kampanja crnogorskih nacionalista i da je bio meta uvreda okupljenih na "tajnoj večeri" Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića sa delom crnogorskih intelektualaca.

Vujanović je izrazio zadovoljstvo što nije prisustvovao skupu koji je iza zatvorenih vrata organizovao Krivokapić. Saznao je, kako je rekao, šta su sve pojedini učesnici tog skupa govorili o njemu i siguran je da bi taj skup bio "vrlo polemičan" da je on bio prisutan.

On je izrazio zahvalnost Milu Đukanoviću, koji je prisustvovao sastanku, a nije reagovao na te optužbe jer mu je, kako je kazao, digao rejting time što je ćutanjem pokazao da ti ljudi, odnosno njihova priča ne zavređuje komentar.

- Svim sredstvima ću se boriti protiv crnogorskog nacionalizma koji je nešto čemu se do srži protivim - poručio je Vujanović.
 

Izjava predsednika države i potpredsednika DPS-a, partije na čijem je čelu Đukanović, prema oceni lidera opozicione stranke NOVA Momčila Mandića, ne samo da predstavlja Vujanovićevu otvorenu poruku da DPS i koalicioni partner SDP rade protiv njega, već i da DPS ima dve struje.

- Na jednoj strani je stara Đukanovićeva politika vezana za organizovani kriminal, a na drugoj nova premijera Igora Lukšića prema kojoj se prestrojio Vujanović. Ta nova struja je okrenuta rešenjima problema u državi, između ostalog i onima koje ima srpska zajednica, dobrosusedskim odnosima i pozitivnim vrednostima - kaže za "Vesti" Mandić koji je tvrdnje potkrepio dobrim iskustvom dogovora sa Lukšićem o školovanju za srpsku zajednicu na svom jeziku.

Crnogorski nacionalisti u DPS-u i SDP-u su, prema Mandićevim rečima, danas isti ekstremisti kakav je bio Đukanović kao srpska perjanica početkom 90-ih, da bi 1997. postao crnogorski nacionalista.

- Crnogorski nacionalisti su manjina, spregnuta sa kriminalnim strukturama, koja kontroliše novac i medije na državnom budžetu i tako upravlja životima svih nas u Crnoj Gori - ističe Mandić.
 

Poštuje himnu, ali ne autora


Vujanović je ponovio da poštuje crnogorsku državnu himnu, ali ne i autora dela stihova himne koji su od početka predmet sporenja u Crnoj Gori, Sekulu Drljevića. On je kazao da Crnoj Gori i ne treba himna koja je tako snažno podelila ljude upravo zbog toga što je deo stihova napisao nacista.

POVEZANE VESTI

Subota 05.11.2011. 14:05
Filipu nije bilo milo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online