Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 25.07.2014.
08:13
B. Simonović - Vesti A

Tikva pukla zbog Slavoljuba

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), odnosno njihovi lideri Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, prekinuli su pregovore o mogućem formiranju koalicione vlasti u Podgorici, jer nisu uspeli da usaglase stavove oko toga ko će sedeti na čelnoj stolici glavnog grada Crne Gore.

Funkcija gradonačelnika pripada DPS-u: Milo Đukanović
 

Đukanović smatra da funkcija gradonačelnika pripada kandidatu njegove partije Slavoljubu - Migu Stijepoviću, nasuprot Krivokapiću, koji zastupa mišljenje da na tom mestu treba da sedi nestranačka ličnost, odnosno kandidat koalicije SDP - Pozitivna Crna Gora, Dragan Bogojević, bez obzira na činjenicu da je ta koalicija, odnosno njen kandidat na nedavnim lokalnim izborima u Podgorici dobio podršku samo pet odsto glasača.


Krivokapić je saopštio da pregovora više neće biti, da će o daljim potezima odlučiti partijski organi u saradnji sa organima Pozitivne Crne Gore i rezultatima pregovora koje je ta stranka vodila sa ostalim opozicionim partijama o mogućnosti formiranja vlasti sa njima.

Ogorčen na premijera: Ranko Krivokapić

Krivokapić je ipak naglasio da je najrealnija opcija organizovanje novih parlamentarnih izbora u Podgorici, a možda i na nivou države. On je, doduše, kazao da će se njegova partija pridržavati već dogovorene koalicije sa DPS-om u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, ali ni on niti iko iz redova DPS-a nije ni spomenuo Kolašin u kojem je takođe zapelo oko formiranja vlasti.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je uzvratio tvrdnjom da vladajuća partija ne beži od izbora i da je u svakom trenutku spremna da na ovaj način još jednom proveri podršku građana, ali da u ovoj partiji za sada ne razmišljaju o toj mogućnosti jer smatraju da u ovom času ima mnogo značajnijih poslova o kojima treba misliti, odnosno da treba tražiti mnogo racionalnije rešenje i više uvažavati činjenicu da je DPS i na minulim izborima dobila ubedljivo najviše glasova u Podgorici.

Nezamislivi ishod

Dugotrajna kriza i previranja u hercegnovskoj vlasti, koju drži Socijalistička narodna partija, najjača opoziciona stranka, mogla bi dobiti, ako je verovati spekulacijama crnogorske državne televizije, gotovo nezamislivi epilog. To je ujedinjenje četiri odbornika SNP sa odbornicima Demokratske partije socijalista, čime bi partija Đukanovića obezbedila većinu da i u ovoj opštini konačno preuzme vlast.

POVEZANE VESTI

Petak 25.07.2014. 08:28
KOGA ONI INTERESUJU ? Prvo su toliko mali da je pola BEOGRADSKIH OPŠTINA veće od te "države" . Drugo PRIZNALI SU KOSOVO i pokazali se "kao braća". Tako su ispunili sve kriterijuma da za njih ne treba NI DA ČUJEMO . Šta se kod njih dešava za nas je isto kao i šta se dešava u ZIMBABVEU . REALNO .
Petak 25.07.2014. 09:12
DALEKO IM LIJEPA KUCA!!!
Petak 25.07.2014. 09:18
Paraziti, napustite Srbiju kad vam je toliko mrska, idite živite u vašem lepom kršu, bavite se milom i krivokapićima, najveći ste izrodi i uvlakači...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online