Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.11.2013.
05:19 >> 09:26h
Beta A

Krivokapić i opozicija ruše Đukanovića?

Lider Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranko Krivokapić najavio je u četvrtak veče da je moguće da se njegova partija posle izbora na Cetinju udruži s opozicijom u smeni s vlasti Demokratske partije socijalista (DPS).

Ranko Krivokapić
 

Krivokapić je u intervjuu Televiziji "Vijesti" najavio postizborni savez sa Demokratskim frontom Miodraga Lekića i Pozitivnom Crnom Gorom i saopštio da se takvo udruživanje moze očekivati i na državnom nivou.

Udruživanje SDP-a s opozicijom na Cetinju bio bi ozbiljan udar vladajućoj koaliciji na državnom nivou socijaldemokrata i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, procena je analitičara.

"Želimo da smanjimo podele u Crnoj Gori i da tako pokažemo da možemo da vodimo neke ciljeve. Na Cetinju treba da pokažemo da smo sposobni da vodimo grad zajedno a ako to pokažemo, onda imamo pravo da tražimo da vodimo zajedno i državu Crnu Goru", naveo je Krivokapić.

On je doveo u pitanje iskrenu privrženost veće članice vladajuće koalicije, DPS-a, integraciji Crne Gore u NATO savez, a ocene premijera Mila Đukanovića da u Crnoj Gori postoji medijska mafija, Krivokapić je ocenio neutemeljenim.

Lokalni izbori u tri opštine u Crnoj Gori

 

Lokalni izbori u tri crnogorske opštine, Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, biće održani u subotu, 16. novembra, a njihov ishod bi mogao uticati na odnose u vladajućoj koaliciji na državnom nivou.

 

Dve vladajuće partije, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), nastupaju odvojeno na sutrašnjim lokalnim izborima, što neki analitičari ocenjuju kao znak da će tako biti i na novim parlamentarnim izborima.

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i premijer Milo Đukanović je na sinoćnoj predizbornoj konvenciji te stranke na Cetinju izjavio da je njegova partija "trostruko jača" od svake druge političke partije i da će biti pobednik na lokalnim izborima.

 

Odnosi između DPS-a i SDP-a su već duže vreme pogoršani, a dve partije imaju potpuno različite stavove o nekim pitanjima ekonomske politike u Crnoj Gori.

 

Sutrašnji lokalni izbori biće zanimljivi i zbog činjenice da građani novoosnovane opštine Petnjica prvi put, nakon gotovo šest decenija, biraju svoje odbornike u opštinskoj skupštini. Petnjica se prošlog leta izdvojila iz opšine Berane, a pretežno je naseljena Muslimanima/Bošnjacima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online