Subota 05.11.2011.
13:24
D.Dekić, B.Simonović

Udarali po Filipu, Milo ćutao

Vujanović je izrazio zadovoljstvo što nije prisustvovao skupu koji je iza zatvorenih vrata organizovao Krivokapić. Saznao je, kako je rekao, šta su sve pojedini učesnici tog skupa govorili o njemu i siguran je da bi taj skup bio "vrlo polemičan" da je on bio prisutan.

On je izrazio zahvalnost Milu Đukanoviću, koji je prisustvovao sastanku, a nije reagovao na te optužbe jer mu je, kako je kazao, digao rejting time što je ćutanjem pokazao da ti ljudi, odnosno njihova priča ne zavređuje komentar.

- Svim sredstvima ću se boriti protiv crnogorskog nacionalizma koji je nešto čemu se do srži protivim - poručio je Vujanović.
 

Izjava predsednika države i potpredsednika DPS-a, partije na čijem je čelu Đukanović, prema oceni lidera opozicione stranke NOVA Momčila Mandića, ne samo da predstavlja Vujanovićevu otvorenu poruku da DPS i koalicioni partner SDP rade protiv njega, već i da DPS ima dve struje.

- Na jednoj strani je stara Đukanovićeva politika vezana za organizovani kriminal, a na drugoj nova premijera Igora Lukšića prema kojoj se prestrojio Vujanović. Ta nova struja je okrenuta rešenjima problema u državi, između ostalog i onima koje ima srpska zajednica, dobrosusedskim odnosima i pozitivnim vrednostima - kaže za "Vesti" Mandić koji je tvrdnje potkrepio dobrim iskustvom dogovora sa Lukšićem o školovanju za srpsku zajednicu na svom jeziku.

Crnogorski nacionalisti u DPS-u i SDP-u su, prema Mandićevim rečima, danas isti ekstremisti kakav je bio Đukanović kao srpska perjanica početkom 90-ih, da bi 1997. postao crnogorski nacionalista.

- Crnogorski nacionalisti su manjina, spregnuta sa kriminalnim strukturama, koja kontroliše novac i medije na državnom budžetu i tako upravlja životima svih nas u Crnoj Gori - ističe Mandić.
 

Poštuje himnu, ali ne autora


Vujanović je ponovio da poštuje crnogorsku državnu himnu, ali ne i autora dela stihova himne koji su od početka predmet sporenja u Crnoj Gori, Sekulu Drljevića. On je kazao da Crnoj Gori i ne treba himna koja je tako snažno podelila ljude upravo zbog toga što je deo stihova napisao nacista.

2024 © - Vesti online