Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.07.2011.
16:17
Vestionline A

Mladićev advokat: Negiramo genocid

Pravni zastupnik nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, advokat Miloš Šaljić izjavio je za holandsku televiziju da će u postupku odbrane u Haškom tribunalu dokazivati da nije bilo genocida u Srebrenici, prenose beogradski mediji.

Ratko Mladić u sudnici Haškog tribunala
 

"Dokazivaćemo da genocida nije bilo. Zna se kako taj sud sudi, on sudi na osnovu ranije izvedenih dokaza, koje samo priključi spisima, a ne proverava da li su ti dokazi ikada bili verodostojni ili ne", objasnio je Šaljić.


Šaljić je negirao da ubistva u julu 1995. godine imaju veze sa Mladićem. On smatra da je malo verovatno da će Mladić biti oslobođen optužbi, ali da je cilj da istina prodre u svet, da se vidi da srpski narod nije genocidan.


"Verujem da će Mladić biti osuđen, ali ne i za genocid", izjavio je Šaljić.


Prema njegovim rečima, Mladić će kao svedoke odbrane pozvati nekadašnjeg američkog državnog sekretara Madlen Olbrajt, nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, francuskog generala i nekadašnjeg komandanta UNPROFOR-a u BiH Filipa Moriona, prvog komandanta UNPROFOR-a Satiša Nambijara i švedskog diplomatu Karla Bilta.


On je dodao da među svedocima neće biti komandanti ili pripadnici holandskog bataljona UNPROFOR-a, koji je bio zadužen za srebreničku enklavu.

Mladić i Ojdanić komšije


Ratko Mladić je sada u društvu generala Dragoljuba Ojdanića, nakon što je premešten u drugo krilo pritvorske jedinice u Sheveningenu, saznaju "Vesti".


General se jako obradovao kada je u tom zatvorskom krilu video poznato lice. Ojdanić je pokušao da bude gostoprimljiv onoliko koliko je to moguće u takvim okolnostima - dodaje izvor "Vesti".


Informaciju o Mladićevom premeštanju prvi je obelodanio Vojislav Šešelj, koji tvrdi da je to urađeno zbog sumnje da "on loše utiče" na generala.


Mladićev advokat Miloš Šaljić potvrdio je ove informacije.
- Očigledno se razgovori pritvorenika prisluškuju. Verujem i da su generala Mladića od početka svi savetovali šta mu je najpametnije da uradi, a da je Haški tribunal shvatio da je Šešelj definitivno maher kada je reč o proceduri u ovom sudu, pa su generala brže-bolje premestili na drugo mesto - kaže Šaljić.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 16:47
Genocid ima jasnu definiciju neselektivnog uništavanje etničke grupe. Ne postoji genocid ako su žene i deca poslati na sigurno, a ono muškaraca što je prepoznato kao ratni zločinac bilo pobijeno. Može da bude ratni zločin, ali vezan za osvetu zbog prethodnih zločina iste te ekipe. Vođa bande Naser Orić je pobegao a svoje ostavio jer je znao da onaj ko je na Badnji dan zatekao kod kuće poklanu familiju neće baš mnogo razmišljati kada dođe dan osvete.
Subota 09.07.2011. 18:34
Сребреница је Блајбург II, само крените опет биће и Блајбург III.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online