Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 05.06.2011.
13:44
Vestionline A

''Srbi nisu problem, pogrešno me razumeli''

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je izjavio da su odnosi Crne Gore i Srbije na uzlaznoj liniji i da bi sve države regiona trebalo da prihvate realnost.

"Čini mi se da su odnosi dveju zemalja sada na uzlaznoj putanji, mada bih se, nažalost, složio sa onima koji kažu da se radi o nedovoljno dinamičnoj uzlaznoj putanji", rekao je Đukanović u intervjuu današnjem novosadskom "Dnevniku".

Prema njegovim rečima, niko razuman u Crnoj Gori ne zagovara nekakav antisrpski stav, a crnogorska realnost nije antisrpska.

Kad sam rekao da je Srbija problem regiona, nisam mislio na Srbiju: Milo Đukanović
 

"Najvažinije je da uvažimo realnost i da se okrenemo budućnosti i zajedničkim ciljevima u toj budućnosti", rekao je bivši dugogodišnji crnogorski predsednik i premijer.

Osvrćući se na svoju nedavnu izjavu u Bečićima da "Srbija predstavlja jedan od ključnih problema u regionu", Đukanović je istakao da smatra da je u pitanju "nedovoljno pažljivo političko čitanje" njegovih reči.

"Tada sam naveo tri problema koja najviše koče regionalnu saradnju. Na prvom mestu je Bosna i Hercegovina, koja je i 15 godina posle Dejtona nefunkcionalna država, druga je Makedonija, a na trećem mestu su odnos Srbije i Kosova", kazao je lider DPS-a.

Đukanović smatra da bi Srbija, polazeći upravo od realnosti, trebalo da prizna nezavisnost Kosova i da se potom obe države potpuno okrenu budućnosti i evroatlanstkim integracijama.

"Imamo veliki problem u regionalnoj saradnji, koja je nasušna potreba svih nas u regionu i kao priprema za život u Evropskoj uniji i NATO. I to upravo zbog izostanka komunikacije između Beograda i Prištine", zaključio je Đukanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.06.2011. 13:50
SMRADU MONTENEGRINSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 05.06.2011. 13:58
Ti si Milo sramota svojih pradedova! Ljudi moji, ja sam Srpkinja sa severa crne Gore, davno dosla ovde, ali to sto ovaj dzeparo, tapkaros, svercer , mufljuz..radi Srbima u crnoj Gori to je van svake pameti. Takva diktatura, takav rezim, takav nacionalisticki stav, Srbi u Crnoj Gori ne pamte ! a povrh svega toga, prica mi rodbina, namecu im neki "crnogorski jezik" nigde veze sa mozgom! Lize se sa siptarima sa Kosova, svercuje sa njima, ulaze siptari sa Kosova u Crnu Goru kao u sred Tirane ! Ako neko umre, citulja samo mora u Pobjedi da se objavi, jer ako tu ne objavis u tim rezimskim novinama odmah si izdajnik ! Hapse, batinaju neistomisljenike, sacuvaj Boze !
Nedelja 05.06.2011. 13:58
Mi u Srbiji imamo stvarno velikih problema sa politicarima, ali u Crnoj Gori nikako da skinu ovog mafiasa. ovaj ce jos 50 godina da sedi u fotelji. odnose izmedju Srba i Crnogoraca treba da odluce gradjani a ne mafiasi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online