Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.10.2015.
16:32
vijesti.me, agencije A

Opozicija u CG ne odustaje: Zakazan novi miting protiv "diktatora"

Demokratski front (DF) organizovaće protestno okupljanje večeras u 19 časova na Trgu Republike u Podgorici, saznaje portal "Vijesti". To je potvrdio poslanik DF Slaven Radunović.

Reuters
Sinoć (17. oktobar) došlo je do sukoba između demonstranata i policije

Predsedništvo DF-a najavilo je da će pozvati ostatak opozicije da se priključi protestima protiv vlasti, “jer u ovom trenutku političke sujete treba ostaviti po strani”, rečeno je juče iz tog političkog saveza.

- Sinoć su tri grupacije od više stotina lica na tri lokacije u Podgorici pokušale da probiju policijske kordone kako bi nasilno ušle u Skupštinu Crne Gore, kojom prilikom su policijske službenike gađali kamenicama, flašama i drugim predmetima. Ova lica su na jednoj od ovih lokacija na policijske službenike bacila suzavac - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Reuters
Policija CG je bacala suzavce i šok bombe

Juče je je na uglu ulice Slobode i bulevara Svetog Petra Cetinjskog oko 20 časova došlo do sukoba policije i demonstranata predvođenih vođama Demokratskog fronta, a policija je bacala i šok bombe i suzavac kako bi rasterala okupljene. Tom prilikom su povređeni i potpredsednik Skupštine Branko Radulović i poslanik Nebojša Medojević.

- Policijski službenici su u sva tri slučaja brzom i efikasnom intervencijom sprečili ove grupacije u tim namerama. Službenici policije su, s obzirom da su se za to stekli zakonski uslovi, tom prilikom upotrebili sredstva prinude - fizičku snagu i službenu palicu, dok su hemijska sredstva upotrebljena na lokaciji gde je na policiju prethodno bačen suzavac - navode iz policije.

Prema policiji, četiri policajca su povređena, a privedeno je 15 osoba.

- Osim pokušaja probijanja policijskog kordona, jedan deo protestanata je i polomio nekoliko izloga radnji u ulici Slobode. O događajima je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji - zaključuje se u saopštenju.

Reuters

Poslanik Vladislav Bojović rekao je “Vijestima” da je grupa policajaca predvođena Janjuševićem ciljano napadala pojedine poslanike, a da je Dušana Kneževića brutalno pretukla. Tvrdi da je vozač Milana Kneževića bez ikakvog povoda izvučen iz mase, nakon čega je krenulo batinanje.

- Kneževića su krvnički tukli sa namerom da ga ubiju. Kada sam prišao da pitam zašto mu to rade, policajci su me uhvatli za ruke i počeli da vode prema marici. Govorio sam da sam poslanik, ali je jedan od njih kazao da imaju ovlašćenja da hapse i poslanike - kazao je Bojović.

Milan Knežević i njegov vozač prebačeni su u Urgentni centar.

Prema Ustavu Crne Gore poslanici uživaju imunitet prema kojem ne mogu biti privođeni niti hapšeni, osim za dela kojima preti zatvorska kazna duža od pet godina.

"Tek je počelo!"

Delegacija EU u Crnoj Gori pozvala je nadležne organe da efektivno istraže događaje u Podgorici u skladu sa principima vladavine prava, poručujući da je neprihvatljiva prekomerna upotreba sile sa bilo čije strane.

Reuters

Iz Demokratskog fronta najavljeno je da će danas nastaviti sa protestnim okupljanjima u Podgorici.

- Ovo je tek počelo - poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i dodao da veruje da će doći građani iz Nikšića i iz drugih gradova.

- Diktatora moramo da oborimo, obaranje Vlade je zadatak broj jedan svakog časnog građanina - kazao je Mandić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online