Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 10.07.2014.
09:15
B. Simonović - Vesti A

Svaki šesti udbaš ruski špijun

Za razliku od Mila Đukanovića koji tvrdi da nikada niko nije pomenuo da postoji "makar jedno a ne 25 do 50 lica" koja u crnogorskoj obaveštajnoj službi rade kao ruski špijuni, Borislav Banović, član skupštinskog Odbora za bezbednost kaže da su zvaničnici NATO-a i ranije ukazivali na taj problem.

Foto: Ilustracija

Banović tako posredno potvrđuje tvrdnje američke agencije AP o ruskim špijunima u redovima crnogorske Udbe, odnosno o razlozima nepozivanja Crne Gore u NATO.
U crnogorskoj državnoj bezbednosti je, po zvaničnim podacima, pre četiri godine radilo 389 službenika.

Godinu dana kasnije bilo ih je 80 manje, ali koliko stvarno ima stalno, zvanično zaposlenih "udbaša" i koliko njihovih nezvaničnih a plaćenih saradnika i doušnika, i dalje ostaje velika tajna, čak i za pripadnike Odbora za bezbednost. Ukoliko su tačni navodi američke agencije, ispada da je svaki šesti službenik državne bezbednosti Crne Gore - ruski špijun.


Ako se zna da je, srazmerno broju stanovnika, u Crnoj Gori bilo ubedljivo najviše informbirovaca, onih koji su 1948. žestoko platili svoju ljubav prema Staljinu i Sovjetskom savezu, nije nikakvo iznenađenje da i danas ima onih koji su spremni da se žrtvuju za "majčicu Rusiju", pogotovu ako iza toga stoji i neki unosan lični interes.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.07.2014. 12:13
zadnjih dana okupatorski mediji šire "priču" o masi špijuna u Srbiji, koji su, gle čuda, ponajviše iz Rusije. na stranu to što imam pouzdana saznanja da su nam gotovo svi ministri do sada bili CIA agenti!?!?!? CIA ima regionalni centar u Beogradu, a naši novinari ih nigde ne vide!?!?!? U Generalštabu NATO ima svoj sprat, a ni njih "presstitutke" (ološ-novinari koji se prodaju za novac) ne vide... Meni izgleda da "naši" novinari nisu naši već cia-ini...
Četvrtak 10.07.2014. 09:26
Ma nije NACI-NATO LAAZEE........Hoce opet da nesto izvrne nesto djavolije da slaze...........Uvek bacaju loptu u tudje dvoriste savadise svakoga al SADA ODKAKO SVET ZNA DA JE AMERIKA LOPOVSKA PROSTITUTKA KOJA POSLE OBAVLJENOG PRLJAVOG POSLA MUSTERIJU JOS I POKRADE.............Sad cak i saveznici njihovi iz naci-nato-a vide stvari kakve jesu A TO JE DA AMERIKA RASPADA I VUCE SVE S NJIMA U AMBIS SAMOUNISTUJUCIH PODUHVATA.............SA SRECOM KO STO VEC ODAVNO PISE AMERICANEND2014-TE...........BAJ-BAJ SMRDLJIVI KAUBOJU IMAMO DA TI NASELIMO ZEMLJU " SA NASOM RASSOM "..............+ CCCC ZLATNA SLOVA + RUSSIJA I MI SMO NEPOBEDLJIVA KOMBINACIJA.........ZIVELA +
Četvrtak 10.07.2014. 12:32
Rusi - jednom komunjare, uvek komunjare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online