Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 01.06.2011.
08:48 >> 11:14h
Vestionline A

Ambasada BiH pomaže Mladiću

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BiH) u Holandiji Miranda Sidran Kamišalić posetila je haškog optuženika Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici Tribunala u Sheveningenu i ponudila mu pomoć ambasade Bosne i Hercegovine. "Posetila sama ga da mu kažem za Ambasadu BiH u Holandiji i da mu ponudim pomoć, ukoliko mu nešto treba", izjavila je Sidran Kamišalić kasno sinoć Televiziji Federacije BiH, a preneo Rojters.

Ona je ocenila da je Mladić u dobrom zdravstevnom stanju.

Pomoć odakle je verovatno nije očekivao: Ratko Mladić

"On je izgledao sasvim dobro, u dobrom zdravstvenom stanju, fokusiran i racionalan. On je u potpunosti shvatio sve što mu je rečeno", kazala je ambasadorka BiH.

Mladić, koji je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. optužen za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH, uhapšen je 26. maja u Srbiji i juče prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

Uskoro formiranje Mladićevog pravnog tima

Porodica i advokati Ratka Mladića još nemaju informacije od njega jer se još nije javio, rekao je Srni njegov advokat Miloš Šaljić. "Verovatno će mu to omogućiti tek posle dva do tri dana, da stupi u kontakt telefonom", dodao je advokat.

Čeka se javljanje Mladića iz Haga: Miloš Šaljić

On je naveo da će u najskorije vreme biti formiran Mladićev pravni tim, ali za sada ne može da govori o imenima, jer su još uvek u toku konsultacije. On kaže da će verovatno u timu biti neko ko već ima iskustvo sa Hagom.

Šaljić je ocenio da bi Mladić pred sudskim većem Haškog tribunala mogao da se pojavi u petak i dodao da će se sa njim pojaviti i advokat koga bude odredila njegova odbrana.

"Oni mogu tada da traže samo njegovo izjašnjavanje da li prihvata ili ne optužnicu i hoće li da iznosi odbranu", naveo je on, napominjući da je po dolasku u pritvor Mladić stavljen u jednu vrstu izolacije, gde se obavljaju medicinski pregledi.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.06.2011. 09:10
Mene zanima ko ce finansirati generalovu odbranu, s obzirom da se Srbija izjasnila da nece ? Od Alijanse sa Dedinja to nisam ni ocekivala. Nego, postoji li neki "Fond Mladic" , bilo sta, ako neko zna neka pise jer postoje oni koji bi, koliko - toliko dali svoj skroman doprinos za njega i njegovu porodicu ! Alijansa sa Dedinja je uradila sve sto je mogla protiv generala ali im je dzabe ne mogu da uhapse sve one koji su uz njega, ima nas mnogo ! A kakvu pomoc mu je ponudila ova ambasadorka ? Kakva ironija ? Dajte malo vise informacija, sprema li se Republika Srpska da mu pomogne, sta, gde , kako ?
Sreda 01.06.2011. 09:07
oni ga ne pomazu vec..... pomazuju..... pre sahrane......likujuci......
Sreda 01.06.2011. 12:29
Неки политичари ни у ћанифи не би остали гладни.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online