Sreda 01.06.2011.
08:48 >> 11:14h
Vestionline

Ambasada BiH pomaže Mladiću

Ona je ocenila da je Mladić u dobrom zdravstevnom stanju.

Pomoć odakle je verovatno nije očekivao: Ratko Mladić

"On je izgledao sasvim dobro, u dobrom zdravstvenom stanju, fokusiran i racionalan. On je u potpunosti shvatio sve što mu je rečeno", kazala je ambasadorka BiH.

Mladić, koji je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. optužen za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH, uhapšen je 26. maja u Srbiji i juče prebačen u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

Uskoro formiranje Mladićevog pravnog tima

Porodica i advokati Ratka Mladića još nemaju informacije od njega jer se još nije javio, rekao je Srni njegov advokat Miloš Šaljić. "Verovatno će mu to omogućiti tek posle dva do tri dana, da stupi u kontakt telefonom", dodao je advokat.

Čeka se javljanje Mladića iz Haga: Miloš Šaljić

On je naveo da će u najskorije vreme biti formiran Mladićev pravni tim, ali za sada ne može da govori o imenima, jer su još uvek u toku konsultacije. On kaže da će verovatno u timu biti neko ko već ima iskustvo sa Hagom.

Šaljić je ocenio da bi Mladić pred sudskim većem Haškog tribunala mogao da se pojavi u petak i dodao da će se sa njim pojaviti i advokat koga bude odredila njegova odbrana.

"Oni mogu tada da traže samo njegovo izjašnjavanje da li prihvata ili ne optužnicu i hoće li da iznosi odbranu", naveo je on, napominjući da je po dolasku u pritvor Mladić stavljen u jednu vrstu izolacije, gde se obavljaju medicinski pregledi.

2024 © - Vesti online