Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 29.12.2010.
14:49
Fonet A

Srpska dobila novu vladu

Republika Srpska dobila je danas novu Vladu, čiji je premijer Aleksandar DŽombić, bivši ministar finansija.

Skupština Republike Srpske
 


U novoj Vladi je 10 ministara iz SNSD, po dvoje ministara iz Socijalističke partije i DNS, jedan iz HDZ BiH i jedan ministar koji nije stranačka ličnost, prenosi RTV Republike Srpske.


Džombić je najavio da će njegova Vlada, 13. po redu, u naredne četiri godine biti Vlada na terenu, koja se bori za socijalnu pravdu.


Resorom finansija će, umesto Džombića, rukovoditi Zoran Tegeltija, dosadašnji načelnik opštine Mrkonjić Grad.


Stanislav Čađo, posle četvorogodišnjeg manadata, i naredne četiri godine ostaje na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, a na istoj poziciji ostaje i dosadašnji ministar pravde Džerard Selman.


Umesto Zorana Lipovca, na čelo Ministarstva uprave i lokalne samouprave dolazi Lejla Rešić, dosadašnja urednica u Informativnom programu Televizije RS.


Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju od Jasne Brkić preuzima Željka Cvijanović, dosadašnji šef Kabineta predsednika Vlade.


Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić novi je ministar rada i boračko invalidske zaštite, a njegova stranačka koleginica Gorana Zlatković zameniće Predraga Gluhakovića na čelu Ministarstva trgovine i turizma.


Željko Kovačević sa mesta direktora Elektrokrajine dolazi na mesto ministra industrije, energetike u rudarstva, dok Nedeljko Čubrilović osataje ministar saobraćaja i veza.


Ministsrtvo poljoprivrede preuzima Miroslav Milovanović iz Bijeljine, a Srebrenka Golić novi je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.


U Ministarstvu prosvete i kulture ostaje dosadašnji ministar Anton Kasipović.
Bivši potpredsednik RS iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš novi je ministar za izbeglice i raseljena lica.


Ranko Škrbić i dalje će rukovoditi Ministarstvom zdravlja, a na čelo Ministarstva nauke i tehnologije, umesto Bakira Ajanovića, dolazi dosadašnji zamenik gradonačelnika Banjaluke Jasmin Komić.


Nada Tešanović, koja je u prethodnom poslaničkom sazivu bila potpredsednika Parlamenta RS, u naredne četiri godine biće na čelu Ministarstva porodice, omladine i sporta.


U desetom sazivu Vlade među ministrima će biti pet žena, što je još manje od trećine ministarskog sastava.

Novoizabrani premijer i ministri u Vladi RS položili su svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS. Izbor nove Vlade podržalo je 46 poslanika, protiv je bilo 30 narodnih poslanika i niko uzdržan.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.12.2010. 14:56
Што би наш народ рек`о:``Сјаши курта да узјаше мурта``.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online