Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.09.2013.
14:42
Beta A

Dijaspora može da zaposli Srbiju

"Dijaspora može mnogo da pomogne zapošljavanju u Srbiji tako što će svoja sredstva uložiti u svoj rodni kraj", rekla je u četvrtak direktorka Kancelarije Vlade Srbije za sardnju sa dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković.

Ulaganje u rodnu grudu je ulaganje za budućnost: Slavka Drašković
 

"Ko bi drugi uložio svoj kapital, ako ne ljudi iz dijaspore, a čak 90 odsto onoga što dijaspora daje, ide baš u njihov rodni kraj", rekla je Draškovićeva na sastanku s predstavnicima 12 lokalnih samouprava.


"Zajedničkim radom treba da povećamo aktivnosti i ekonomsku saradnju kako bi pomogli ljudima iz dijaspore da investiraju u mala i srednja preduzeća na obostranu korist", rekla je Drašković.


Zamenik direktora Kancelarije, Aleksandar Vlajković kazao je da nema dovoljno projekata za mala preduzeća i to je najveći problem, te je ključno pokretanje projekata male vrednosti.


"Mi nemamo pravu komunikaciju sa dijasporom i nemamo bazu podataka o dijaspori, tako da bi komunikacija i eventualna saradnja sa njima mogla da se ostvari preko lokalnih samouprava", rekao je Vlajković.


Specijalni savetnik direktora Miomir Mandić rekao je da je projekat "Zaposlimo Srbiju" osnovni prioritet Vlade.


Taj projekat treba da privuče ljude iz dijaspore da ulože novac u lokalne samouprave, uz subvencije i olakšice, rekao je Mandić i najavio osnivanje jedinstvenog šaltera ili kancelarije za brze odgovore čime bi se olakšalo dobijanje radnih dozvola.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.09.2013. 16:10
Па нису им ваљда свраке мозак попиле, па да улажу у ову и овакву србију ? србију у којој пукне сервер "централног регистра ПИО" и никога нема цео дан да реши проблем ??? и у србију у којој редовно "падају сервери" по МУП-у, општинама и пореским управама ? Да не спомињем хорде чиновника које се шепуре поо истим институцијама - као да су Бога за браду до'ватили ? А 2 просто проширене не умеју да саставе ? У такву србију да улажу ? Да л' су толико полудели ?
Četvrtak 12.09.2013. 15:52
Kad vidim i čujem za ove i ovakve Draškoviće mukamimje ona i sličnji njoj će plačkati po srbiji i trošiti državne pare u koje kakve lopovluka a mi ćemo da donesemo pare i ostavimo a oni da ih troše na terevenke ,koga zmija ujede i guštera se plaši a mene je ujela 2003 kada sam otvorio firmu u zavičaj za tili čas su mi potrošili i raskrčmili 50 hiljade eura jer ti tamo državni lešinari u raznim istitucijama imaju razrađenju radnju i sistem kako se to radi po sistemo tanka ti pljeskavica i slaba rakija pa sve moraš da častiš da bi se pljeskavica odebljala a rakija pojačala bate nema problema,odvedeš ih na ručak i posle čuješ bate al ga zajebasmo
Četvrtak 12.09.2013. 19:20
Pa sto je ne zaposle, nego samo kenjaju nesto i ne rade nista!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online