Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.06.2017.
18:10
O. Đoković - Vesti A

Vesti u "Parizu": Bogovsko veselje pobratima

Opet i uvek zajedno! Tako funkcioniše bratski odnos Kulturno-umetničkog društva Kozara i Svesrpske zajednice Francuske (SZF). Opština pariskog predgrađa Montroj, ona u kojoj živi 100 raznih nacionalnosti, znači i da prema svakome gaji dobrodošlicu i poštovanje, po tradiciji, Kozari i SZF na besplatno korišćenje daje prostor na multikompleksu Park Montro.

O. Đoković
Svaki put sve veselije: Uz pesmu se i slikaju

- Pomislim da ne može biti veselije, a svaki naredni put je veselije. Pojesti, popiti, zapevati, zaigrati, sve po receptu matice - sažima Miki Vujović, Kozarin veteran.

Na to detaljiše:

- Gde to ima: iz svog restorana Suzana Reljić donela pržene šnicle, ulaz slobodan, moglo se jesti i piti koliko hoćeš, a jedino uputstvo bilo je da koliko ko može i hoće ostavi novca u korpici - za muziku? To smo smislili i prošlo je bogovski.

U ovu poveću skupinu veseljaka uključio se i veoma ugledni gost Ivan Janković. Nekadašnji je dugogodišnji čelnik SZF i upamćen kao pravi gospodin. Pre nekoliko godina penzionerski se vratio u rodni Čačak, ali čim stigne do Pariza, raspita se gde se zemljaci okupljaju, pa pravac među njih. I uvek donese mnoštvo priča, a najaktuelnije su o tamošnjoj političkoj situaciji. Nije zadovoljan Ivan, voleo bi da u Srbiji ide bolje, stručnije, razumnije, poštenije.

I Živka Mančić je tu. Veteranka koja ima srce poletarke, tokom 40 godina duša je Kozare i nikad joj neće biti dosta. Šta god Kozari zatreba, tu Živka uskoči.

Okupljanje gde se ori od raspoloženja nikad ne propušta Stana Bilbija, predsednica SZF, uz nju je počesto unuka Anđela Gato (3), najmlađi je član SZF.

- Ovako obeležavamo završetak zajedničke sezone 2016/2017, a i najavljujemo narednu 2017/2018. Mi ništa ne prepuštamo slučaju - savesno zaključuje Stana Bilbija.

Naravno da nije moglo bez, u veselju predvodnika, taksiste Predraga Jankovića i glumca Slobodana Slavkovića, a moglo je da, kao i svaki bratski susret Kozare i SZF, traje do sitnih sati, uz na razlazu obavezno pitanje:

- Kad ćemo opet?

Okupljajte mlade

- KUD Kozara je bila uzorna i za vreme velike Jugoslavije, uvek se u Kozari dobro družilo. Nastavite tako, ne posustajte, a privlačite, pozivajte, okupljajte mlade. Gledajte veterana Mikija Vujovića, nanizao godina, a duša i energija mu kao u dečkića. Sve mu je to omogućila njegova Kozara, uvek je spreman na akciju, kako za dopunsku školu ili neumorni humanitarni rad, tako i za saradnju sa klubovima, udruženjima, čelnicima Opštine Montroj. Sledite njegov primer i osetićete kako se i koliko voli matica - rekao je iskusni Ivan Janković, najstariji član i počasni predsednik SZF.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online