Nedelja 25.06.2017.
18:10
O. Đoković - Vesti

Vesti u "Parizu": Bogovsko veselje pobratima

O. Đoković
Svaki put sve veselije: Uz pesmu se i slikaju

- Pomislim da ne može biti veselije, a svaki naredni put je veselije. Pojesti, popiti, zapevati, zaigrati, sve po receptu matice - sažima Miki Vujović, Kozarin veteran.

Na to detaljiše:

- Gde to ima: iz svog restorana Suzana Reljić donela pržene šnicle, ulaz slobodan, moglo se jesti i piti koliko hoćeš, a jedino uputstvo bilo je da koliko ko može i hoće ostavi novca u korpici - za muziku? To smo smislili i prošlo je bogovski.

U ovu poveću skupinu veseljaka uključio se i veoma ugledni gost Ivan Janković. Nekadašnji je dugogodišnji čelnik SZF i upamćen kao pravi gospodin. Pre nekoliko godina penzionerski se vratio u rodni Čačak, ali čim stigne do Pariza, raspita se gde se zemljaci okupljaju, pa pravac među njih. I uvek donese mnoštvo priča, a najaktuelnije su o tamošnjoj političkoj situaciji. Nije zadovoljan Ivan, voleo bi da u Srbiji ide bolje, stručnije, razumnije, poštenije.

I Živka Mančić je tu. Veteranka koja ima srce poletarke, tokom 40 godina duša je Kozare i nikad joj neće biti dosta. Šta god Kozari zatreba, tu Živka uskoči.

Okupljanje gde se ori od raspoloženja nikad ne propušta Stana Bilbija, predsednica SZF, uz nju je počesto unuka Anđela Gato (3), najmlađi je član SZF.

- Ovako obeležavamo završetak zajedničke sezone 2016/2017, a i najavljujemo narednu 2017/2018. Mi ništa ne prepuštamo slučaju - savesno zaključuje Stana Bilbija.

Naravno da nije moglo bez, u veselju predvodnika, taksiste Predraga Jankovića i glumca Slobodana Slavkovića, a moglo je da, kao i svaki bratski susret Kozare i SZF, traje do sitnih sati, uz na razlazu obavezno pitanje:

- Kad ćemo opet?

Okupljajte mlade

- KUD Kozara je bila uzorna i za vreme velike Jugoslavije, uvek se u Kozari dobro družilo. Nastavite tako, ne posustajte, a privlačite, pozivajte, okupljajte mlade. Gledajte veterana Mikija Vujovića, nanizao godina, a duša i energija mu kao u dečkića. Sve mu je to omogućila njegova Kozara, uvek je spreman na akciju, kako za dopunsku školu ili neumorni humanitarni rad, tako i za saradnju sa klubovima, udruženjima, čelnicima Opštine Montroj. Sledite njegov primer i osetićete kako se i koliko voli matica - rekao je iskusni Ivan Janković, najstariji član i počasni predsednik SZF.





 

2024 © - Vesti online