Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.08.2016.
14:23
Vestionline, Blic.rs A

Sveta fekalija srpskih poslanika: Za toalete 120.000 €!

Kad neko ima posebno cenjenu fekaliju (a čija je cenjenija od fekalije poslanika srpske Skupštine?), onda mu se ima omogućiti da tu cenjenost digne na nivo svetosti. Da bi se to postiglo, mora se obezbediti srpskim poslanicima da se tim fekalijama ne umazuju, već da ih se oslobađaju u specijalno opremljenim prostorijama - ne primer, u skupštinskim toaletima (6 komada), za čije će renoviranje izgleda biti potrošeno 120.000 evra!!! Prevedeno u srpsku valutu (zbog fiskalnih računa), to je skoro 15 miliona dinara za pristojno olakšavanje naših zakonodavaca. Alal vera!

pixabay.com
Poslanici će dobiti pisoare sa senzorom  (Foto: Ilustracija)

Poslanici Skupštine Srbije uskoro će dobiti 6 kompletno renoviranih toaleta, a vrednost radova će poreske obveznike koštati oko 14,4 miliona dinara, to jest 120.000 evra.  

U zgradu Narodne skupštine već su ušli majstori koji trenutno izvode pripremne radove, a po završetku posla parlamentarci bi trebalo da dobiju daleko savremenije toalete u parteru i na prvom spratu nego što ih imaju danas. 

Konkursna dokumentacija obuhvata i demontažu starih

Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, u koju je "Blic" imao uvid, u planu je demontaža postojećih sanitarnih uređaja, rušenja pločica, kanala, vodovodnih cevi, instalacija, starih spuštenih plafona, a potom se kreće s postavljanjem najsavremenije opreme. 

Poslanici će dobiti nove umivaonike, WC šolje, pisoare sa senzorom, savremene sušače ruku, kutije za ubruse...

U konkursnoj dokumentaciji je čak navedeno da su izvršioci posla dužni da nabave i četke za wc šolje. 

- Biće postavljenje nove zidne i podne poločice, a biće sređena i postojeća stolarija i ugrađena nova vrata s drugim bravama. Biće nabavljene i ugrađene nove bezšumne vodovodne i kanalizacione cevi, okrečeni zidovi, išmirglani i izlakirani radijatori. U cenu je uključeno i iznošenje šuta - rekao je sagovronik "Blica". 

Tender raspisan u maju

Za izvođenje ovih radova, koji su vredni 120.000 evra, rukovodstvo Skuptšine je još u maju raspisalo tender. 

Na konkursu su pobedile firme "Midvej MGV" kao nosilac posla  i "INFAS-HS" kao član grupe, a rok za završetak posla je 35 dana. 

U ugovoru stoji i da nije isključeno da pojedine stavke budu promenjene u slučaju da se tokom radova utvrdi da je obim posla veći. 

U Skupštini Srbije u utorak nisu znali da kažu kada tačno kreću radovi na obnovi toaleta.

Toaleti renovirani pre pet godina

Zanimljivo je da su pre pet godina renovirana dva toaleta u parteru, a iz budžeta je za to izdvojeno 30.000 evra. 

Kako su mediji tada objavili, toaleti su bili vidno osveženi. Montirani su moderni lavaboi i kompletna oprema za ličnu higijenu poslanika. 

Postavljena su nova ogledala i savremena rasveta, a jedna kabina u svakom toaletu je prilagođena osobama s posebnim potrebama. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online