Sreda 31.08.2016.
14:23
Vestionline, Blic.rs

Sveta fekalija srpskih poslanika: Za toalete 120.000 €!

pixabay.com
Poslanici će dobiti pisoare sa senzorom  (Foto: Ilustracija)

Poslanici Skupštine Srbije uskoro će dobiti 6 kompletno renoviranih toaleta, a vrednost radova će poreske obveznike koštati oko 14,4 miliona dinara, to jest 120.000 evra.  

U zgradu Narodne skupštine već su ušli majstori koji trenutno izvode pripremne radove, a po završetku posla parlamentarci bi trebalo da dobiju daleko savremenije toalete u parteru i na prvom spratu nego što ih imaju danas. 

Konkursna dokumentacija obuhvata i demontažu starih

Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, u koju je "Blic" imao uvid, u planu je demontaža postojećih sanitarnih uređaja, rušenja pločica, kanala, vodovodnih cevi, instalacija, starih spuštenih plafona, a potom se kreće s postavljanjem najsavremenije opreme. 

Poslanici će dobiti nove umivaonike, WC šolje, pisoare sa senzorom, savremene sušače ruku, kutije za ubruse...

U konkursnoj dokumentaciji je čak navedeno da su izvršioci posla dužni da nabave i četke za wc šolje. 

- Biće postavljenje nove zidne i podne poločice, a biće sređena i postojeća stolarija i ugrađena nova vrata s drugim bravama. Biće nabavljene i ugrađene nove bezšumne vodovodne i kanalizacione cevi, okrečeni zidovi, išmirglani i izlakirani radijatori. U cenu je uključeno i iznošenje šuta - rekao je sagovronik "Blica". 

Tender raspisan u maju

Za izvođenje ovih radova, koji su vredni 120.000 evra, rukovodstvo Skuptšine je još u maju raspisalo tender. 

Na konkursu su pobedile firme "Midvej MGV" kao nosilac posla  i "INFAS-HS" kao član grupe, a rok za završetak posla je 35 dana. 

U ugovoru stoji i da nije isključeno da pojedine stavke budu promenjene u slučaju da se tokom radova utvrdi da je obim posla veći. 

U Skupštini Srbije u utorak nisu znali da kažu kada tačno kreću radovi na obnovi toaleta.

Toaleti renovirani pre pet godina

Zanimljivo je da su pre pet godina renovirana dva toaleta u parteru, a iz budžeta je za to izdvojeno 30.000 evra. 

Kako su mediji tada objavili, toaleti su bili vidno osveženi. Montirani su moderni lavaboi i kompletna oprema za ličnu higijenu poslanika. 

Postavljena su nova ogledala i savremena rasveta, a jedna kabina u svakom toaletu je prilagođena osobama s posebnim potrebama. 

2024 © - Vesti online