Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 03.06.2016.
17:25
Vestionline A

U Srbiji ništa novo: Poslanici o Titu, vampirima, robiji...

Nove poslanike na ulazu u zdanje Narodne Skupštine na Trgu Nikole Pašića dočekao je crveni tepih i svečana jedinica Vojske Srbije. Posle polaganja zakletve, poslanici su očiglednu poverovali u priču mandatara Aleksandra Vučića da je Srbija na odličnom putu i da ovde teku med i mleko, pa su se umesto aktuelnim problemima bavili Titom, glogovim kocem, zatočeništvom...

Tanjug
Naše političare crveni tepih "ne vadi"

Sednicom predsedava najstariji poslanik Dragoljub Mićunović koji je tokom razmatranja predloga za ponovni izbor Maje Gojković za predsednika srpskog parlamenta, na njenu opasku da on ima pravo da se odmori, izjavio: - Nisam umoran, i ne mičem se odavde, i mogu da ostanem do ujutru. A ne dozvoljavam da se bilo šta smandrlja, i da vas onda u ponoć biramo u mraku, u jedan po ponoći kada niko više ovo ne bude gledao.

Sanduci i pogrebna oprema

Tanjug

Pajtić je prethodno rekao da mu je žao mi je što se rasprava o predsedniku budućeg parlamenta pretvorila u raspravu o sanducima i pogrebnoj opremi. On je dodao da "kada 3.000 ljudi jednoglasno glasa za Kim Džong Una to je stranka koja živi u strahu, a to nećete preneti na ostatak Srbije".

Naprednjaci su, kao i ranijih godina, umesto da rešvju probleme branili ugled svog šefa Aleksandra Vučića. Tako je Aleksandar Martinović doveo u vezu DS i SRS, tvrdivši da zajedno napadaju Vučića. - Umesto šest, u Skupštini ćemo imati sedam potpredsednika jer smo ustupili dva potpredsednička mesta opoziciji - kazao je on.

Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović istakao je da demokratiju najviše krši onaj ko krade izbornu volju građana Srbije, a da SNS je bila organizator ove krađe, pokušavši da spusti tri izborne liste ispod cenzusa.

Šešeljev klinč sa Martinovićem

Lider radikala Vojvislav Šešelj "ukristo je koplja" sa predsednikom poslaničke grupe SNS Aleksandrom Martinovićem, nekadašnjim visokim funkcionerom SRS, s kojim se u nekoliko replika raspravljao o Titu, zatvaranju, glogovom kocu i nekadašnjem potpredsedniku skupštine Igoru Bečiću.

Naime, Martinović je kritikovao predstavnike opozicije iz prethodnih saziva zbog, kako je rekao, uvreda koje su upućivali Bečiću, na šta je Šešelj reagovao podsetivši ga da je upravo sam Martinović, dok nije bio u SNS, izgovarao najgore uvrede Bečiću.

- Ipak ste vi Martinoviću najgore reči izgovarali o Bečiću, a sad napadete druge. I bili ste u pravu. Svi su kasnije ponavljali vaše reči, a vi niste dobijali kazne kao neki drugi. Svi mi znamo ko je Igor Bečić i ništa se za njega ne može lepo reći - rekao je Šešelj.

Martinović je uzvratio da se i on seća da je Šešelj nosio "glogov kolac" da istera Tita iz Kuće cveća, a da sada podržava njegovog unuka  Jošku Broza. - Ni ja to nisam mogao da očekujem - dodao je on.

Šešelj se potom obratio predsedavajućem, Dragoljubu Mićunoviću: - Vi ste mi ključni svedok da sam o Tito govorio najgore i da sam u zatvor išao zbog svega. Tada se Martinović nije usudio da pisne protiv njega, a mogao je u pionirskoj organizaciji, kroz studentske organizacije... A, što se tiče našeg kolege Joške Broza, ja ga cenim jer je sin heroja Sovjetskog saveza Žarka Broza.

Martinović je na to odgovorio da bi se Brozu usprotivio da tada nije imao osam godina. 

POVEZANE VESTI

Subota 13.08.2016. 07:57
Uvek u centar . Hvala ti Milane Jovanovicu sto postojis isto vazi i za Drazu Petrovica .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online