Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 20.05.2014.
18:00
Z. Mirković - Vesti A

Mađari ubili žrtvu poplave

U nevolji u kojoj se našla Srbija i njeni građani nisu sve zemlje Starog kontinenta solidarne kao što bi se moglo pomisliti, već ima i onih koji se surovo ponašaju prema srpskim državljanima koji su ostali bez ičega u otadžbini. Surovost mađarske policije i carine u subotu osetila je porodica Rajić, koja je, ne samo ostala bez imanja u rodnom selu Malo Crniće, koje je potopila Mlava, već i glave porodice.

Nije dočekao pomoć: Pokojni Mlađan sa sinom Vladanom
 

Kako je "Vestima" rekao Vladan Rajić, koji u Beču živi od 1997. godine, mađarske vlasti na duši nose njegovog oca Mlađana (67), koji je posle preživljene katastrofe krenuo kod sina.


"Putovao je autobusom i bez problema prošao našu granicu Horgoš, ali su ga zaustavili Mađari i prema njemu se poneli neljudski", priča vidno potresen Vladan.


Pošto je sa sobom imao samo pasoš i malo garderobe, ali ne i novac potreban za boravak, Mađari su Mlađana izveli iz autobusa i sprečili da uđe na tlo EU.
 

Tužiću Mađarsku!

Vladan Rajić, šokiran surovošću mađarskih carinika i policije, najavio je da će podneti tužbu.
"Nije mi cilj da dobijem novac kao obeštećenje, već da sprečim nova iživljavanja nad našim građanima."

"Pozvao me je da mi kaže da su ga ostavili da čeka na granici, da su mu uzeli pasoš i ne dozvoljavaju mu da se vrati na srpsku granicu. Zamolio sam ga da mi da graničara da mu objasnim situaciju, ali ovaj nije hteo da se javi na telefon. Ja sam istog trenutka krenuo iz Beča kolima da ga pokupim i pokušavao iz automobila da dobijem granični prelaz", rekao nam je Vladan.

"Moj otac je bio penzioner, koji nije imao više gde da živi u selu jer je kuća bila pod vodom. Ujedno on je bio srčani bolesnik i nije smeo da se nervira. Inače, ovo mu je bilo prvo putovanje u inostranstvo."


Sa ocem Vladan se čuo oko 19.55 i tada je po glasu primetio da se ne oseća dobro, a i otac mu je rekao da mu je hladno i da ne može da stoji.


"Dok je pričao sa mnom pokušao je da da telefon mađarskom čuvaru, ali ovaj je to kategorično odbio. Prekinuo sam vezu i našao broj mađarske policije na prelazu. Kada sam okrenuo taj broj javio mi se isti policajac. Rekao sam mu da je mom ocu veoma loše i da pozove Hitnu pomoć, jer u suprotnom neće preživeti", priča dalje Vladan.


Slutio je ono najgore pa je odmah seo u kola i krenuo put Horgoša. Petnaestak minuta kasnije ponovo je pozvao oca, ali se javio policijski službenik i rekao mu da je Mlađanu veoma loše.


"Molio sam da pozove Hitnu pomoć, ali nisam dobio nikakav odgovor. Zatim sam zvao na očev broj svakih deset minuta, ali kako se nije javljao, odlučio sam da pozovem Konzulat Srbije u Budimpešti. Iako je bila noć javio mi se konzul, koji je odmah reagovao i pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo stigla na granicu, ali bilo je kasno. Oko 22 sata otac je preminuo", ispričao je ogorčeni Vladan Rakić "Vestima".
 

Stravičan prizor

"Mađari su držali mog oca bolesnog više sati, a da nisu zvali lekara. Na granični prelaz sam stigao nešto iza ponoći, gde me je sačekao stravičan prizor. Očigledno je bilo da su se Mađari iživljavali nad mojim ocem. Njegovo telo bilo je na podu. Bio je potpuno go. Preko tela, ali ne i glave, bila mu je prebačena neka krpa", navodi Vladan.


Telo njegovog oca tek oko jedan sat po ponoći prebačeno je u Segedin, gde će biti obavljena obdukcija, posle čega će ga porodica preuzeti i organizovati sahranu u otadžbini.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.05.2014. 18:22
Crkli da bog da ta dva idiota mađarska!
Utorak 20.05.2014. 18:29
KAKO VAS SAMO CUDI TAJ I TAKAV GEST ! TO SU NAJVECI EVROPSKI KEROVI,MOZDA SU SAMO USTASE GORE OD NJIH KADA SU SRBI U PITANJU ! NEMA KOD NJIH NISTA LJUDSKO I NIKADA NIJE NI BILO ! JA SE SAMO CUDIM STO TI AUTOBUSI I IDU PREKO MADJARSKE ! NAMA STVARNO TREBA DA SE DESE SVE NEMOGUCE RUZNE STVARI PA DA SHVATIMO KOJA GAMAD SU TI AUSTRIJSKI KONJUSARI I PODREPASI PAS IM MATER JEBO !
Utorak 20.05.2014. 18:32
MOMCE SAMO IH TUZI ALI DA ZNAS DA SE TU MORAS DOBRO DOBRO POTKOVATI JER TO SU NACISTI TE VRSTE DA JE ZA NJIH GOSPODIN HITLER STVARNO BIO GOSPODIN I TO SA JAKO VELIKIM SLOVOM G !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online