Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
55
Subota 24.05.2014.
08:08
B. Božin - Vesti A

"Bildu" Končita preča od poplava

"Pobednica Evrosonga Končita Vurst je podelila duhove. Sada je naljutila i jednog duhovnika! Srpski mitropolit Amfilohije, najviši crkveni velikodostojnik Crne Gore, tvrdi: Končita Vurst je kriva za poplave na Balkanu..." - tako u ironičnom tonu započinje vest koju je nemački "Bild" juče objavio kao udarnu na svojoj internet stranici.

Ukratko: U tekstu piše da je Amfilohije rekao da je Končita kriva za poplave na Balkanu
 

Dalje se navodi da najrazornije poplave u istoriji Balkana, koje su zadesile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku i u kojima je život izgubilo više od 50 ljudi, ovaj vladika vidi kao "Božju kaznu".

Pritom se citiraju njegove izjave hrvatskom TV kanalu "Nova" da se "Vurst ponaša kao Isus" i da je taj "nesrećnik - za koga ne zna ni šta je, ni kako se zove - primer za to kako je zalutalo naše društvo i da bi trebalo razmisliti da li je taj put ispravan i u prirodi čoveka".


Na stranu to da li teorija srpskog vladike zaslužuje polemiku ili ne, kao i da li je ona čisto novinarski gledano zanimljiva za jednu tabloidnu novinu, ali ono što ovih dana pogađa mnoge naše ljude u Nemačkoj je što "Bild" posvećuje veoma malo ili gotovo nimalo medijske pažnje "najrazornijim poplavama u istoriji Balkana", kako su sami naveli, za razliku od drugih nemačkih medija poput "Zidojče Cajtunga", "Frankfurter Algemajne Cajtunga", "Frankfurter rundšaua", "Cajta" i drugih koji su redovno pratili i dalje prate i izveštavaju o stanju u poplavljenim državama.
 

O Rusiji

"Bild" još dodaje da je Vladika poznat po svojim radikalnim stavovima. "U novembru prošle godine je skrenuo pažnju kada je oštro kritikovao paradu homoseksualaca u Crnoj Gori. Amfilohije nije jedini koji ne drži do Končite. Iz Rusije pobednici Evrosonga stižu poruke mržnje, pa čak i pretnje smrću", tvrdi "Bild".

 

POVEZANE VESTI

Subota 24.05.2014. 09:05
Ништа лоше није рекао владика Амфилохије! Нигде није рекао да је Кончита узрок поплава. Чиста измишљотина, да би напалили људе да читају! "Vurst ponaša kao Isus" i da je taj "nesrećnik - za koga ne zna ni šta je, ni kako se zove - primer za to kako je zalutalo naše društvo i da bi trebalo razmisliti da li je taj put ispravan i u prirodi čoveka". Човек прича чисту иситну. Подржавам га у свајој изговореној речи!
Subota 24.05.2014. 08:33
Кад би се паре за рекламу педера дало народу, неби било гладних на овом свету! Па се питамо зашто толико невоља!
Subota 24.05.2014. 09:06
Mora se reagovati,...u protivnom, ćutanje je odobravanje. Amfilohije se neumorno bori protiv đubreta sa Zapada koje nezaustavljivo dolazi. Sve u namjeri, ne bi li ih usporio u tom, toliko agresivnom protežiranju nemorala i bezobzirnosti. Ovim incidentom je najviše štete napravljeno djeci, prema najmlađima koji su još u šoku od izbora učesnika u Austriji, pa do njegove pobjede i današnjeg slavljenja i legalizovanja istog!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online