Subota 24.05.2014.
08:08
B. Božin - Vesti

"Bildu" Končita preča od poplava

Ukratko: U tekstu piše da je Amfilohije rekao da je Končita kriva za poplave na Balkanu
 

Dalje se navodi da najrazornije poplave u istoriji Balkana, koje su zadesile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku i u kojima je život izgubilo više od 50 ljudi, ovaj vladika vidi kao "Božju kaznu".

Pritom se citiraju njegove izjave hrvatskom TV kanalu "Nova" da se "Vurst ponaša kao Isus" i da je taj "nesrećnik - za koga ne zna ni šta je, ni kako se zove - primer za to kako je zalutalo naše društvo i da bi trebalo razmisliti da li je taj put ispravan i u prirodi čoveka".


Na stranu to da li teorija srpskog vladike zaslužuje polemiku ili ne, kao i da li je ona čisto novinarski gledano zanimljiva za jednu tabloidnu novinu, ali ono što ovih dana pogađa mnoge naše ljude u Nemačkoj je što "Bild" posvećuje veoma malo ili gotovo nimalo medijske pažnje "najrazornijim poplavama u istoriji Balkana", kako su sami naveli, za razliku od drugih nemačkih medija poput "Zidojče Cajtunga", "Frankfurter Algemajne Cajtunga", "Frankfurter rundšaua", "Cajta" i drugih koji su redovno pratili i dalje prate i izveštavaju o stanju u poplavljenim državama.
 

O Rusiji

"Bild" još dodaje da je Vladika poznat po svojim radikalnim stavovima. "U novembru prošle godine je skrenuo pažnju kada je oštro kritikovao paradu homoseksualaca u Crnoj Gori. Amfilohije nije jedini koji ne drži do Končite. Iz Rusije pobednici Evrosonga stižu poruke mržnje, pa čak i pretnje smrću", tvrdi "Bild".

 

2024 © - Vesti online