Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.02.2015.
00:10 >> 05:39h
Vestionline A

Petriotsi osvojili Superboul! Brejdi i Batler heroji Nju Inglanda

Ovakvu hičkokovsku završnicu može da režira samo američki fudbal. U fenomenalnom meču, Nju Ingland je osvojio 49. Superboul, pošto je na stadionu "Univerziteta Finiks" u Glendejlu, u Arizoni, slavio protiv branioca titule Sijetla 28:24 (0:0, 14:14, 0:10, 14:0) posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini. Heroji Petriotsa su legendarni kvoterbek Tom Brejdi i ruki sejfti Malkolm Batler, koji je 20 sekundi pre kraja na samo jard od svoje "end zone" presekao pas Rasela Vilsona.

Beta/AP
Odlučujući trenutak utakmice: Ruki sejfti Nju Inglanda Malkolm Batler presekao je loptu Raselu Vilsonu koja je upućena ka risiveru Sihoksa Rikardo Loketu, koji na kolenima ne može da veruje

Tako su najbolji trener i kvoterbek u istoriji NFL Bil Beličik i Ton Brejdi osvojili četvrtu krunu, vrativši trofej u Masačusets posle 11 godina posta. Kolo sreće se okreće - to su na svojoj koži osetili Sihoksi i njihov kvoterbek Rasel Vilson. Pre dve nedelje su se provukli protiv Grin Beja, a sada su bili na korak do odbrane trona, ali tako nije mislio ruki sejfti Petriotsa Malkolm Batler.

Igrao se poslednji minut kada je Rasel Vilson, pri rezultatu 28:24 za tim iz Bostona, bacio dugačak pas ka junaku meča sa Pekersima Džermejnu Kersu, a risiver Sihoksa uhvatio je neverovatnu loptu koja mu se od kolena odbila u ruke. Činilo se da će još jednu dramu da dobije Sijetl. Na samo jard od "end zone" Nju Inglanda, Vilson se nerezonski odlučio da potraži Rikarda Lokita, umesto da loptu stavi u ruke raning beku Maršonu Linču. Sjajno je reagovao mladi Batler i postao heroj Petriotsa. Posle toga, na terenu je bila velika tuča, ali su se brzo strasti smirile.

Imao je Sijetl meč u rukama. Na 11 minuta pre kraja, Sihoksi su imali vođstvo 24:14 posle tačdauna Daga Boldvina, krajem treće četvrtinu. Tada na scenu stupa legenda Tom Brejdi. Iako je imao dve presečene lopte, krenuo je na sve ili ništa. Prvo je uposlio Denija Amendolu za smanjenje rezultata na 24:21, a onda na dva minuta i dve sekunde pre kraja, bacio je pas ka Džulijanu Edelmanu, koji je postigao tačdaun za pobedu.

Beta/AP
Obradovaće se Žizel Bundšen, lepa supruga Toma Brejdija, legende američkog fudbala

Osim Brejdija i Batlera, sjajni su bili Amendola, Edelman i otkrovenje Bila Beličika, Šejni Verin. U finišu se razigrao snažni tajt end Rob Gronkovski. U odbrani gospodario je Rob Ninkovič, a u ključnim trenucima kornerbek Brendona Brauner nije dao risiverima Sijetla da ga pretrče i postignu tačdaun. S duge strane, raning bek Maršon Linč je bio fantasitčan, kao i malo poznati risiver čete Pita Kerola, Kris Metjus, koji je najviše zadavao probleme odbrani Petriotsa.

Treći put u karijeri, Tom Brejdi je osvojio titulu MVP finala, dok je MVP sezone kvoterbek Grin Beja Eron Rodžers, koji je osvojio 31 glas, dok je najbolji defanzivac u NFL-u, član Hjuston Teksansa, Džej Džej Vot imao 13. 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

60. minut - Na samo jard od "end zone" su bili Sihoksi, ali je Vilson bacio presečenu loptu. Heroj Petriotsa je Malkolm Batler, koji je presekao loptu. GOTOVO JE - NJU INGLAND JE ŠAMPION.
57. minut - TAČDAUN Džulijena Edelmana, za veliki preokret Petrriotsa. Vodi Nju Ingland 28:24. Jos dva minuta do kraja meča.
52. minut -  TAČDAUN Denija Amendole - 24:21. Neizvesnost do poslednjeg trena.
41. minut - TAČDAUN Daga Boldvina, Sijetl ima vođstvo 24:14.
37. minut - Nova, druga presečena lopta Toma Brejdija.
34. minut - Hauška pogađa za fild gol, prvo vođstvo Sijetla - 17:14.
30. minut - Kakav odgovor Sihoksa. Za samo 35 sekundi stigli su do tačdauna i izjednačenje - 14:14 posle prvog poluvremena. Sledi koncert Keti Peri i Lenija Krevica.
30. minut - TAČDAUN Nju Inglanda. Odlična lopta Brejdija ka Robu Gronkovskom. Vode Petriotsi 14:7.
28. minut - TAČDAUN Sijetla. Sjajni Maršon Linč dolazi do "end zone". Hauška je siguran. Izjednačenje - 7:7.
23. minut - I dalje je 7:0 za Nji Ingland. Odbrane bolji deo tima. Sihoksi bez rešenja za pokretljivu odbranu Petrriotsa.
19. minut - TAČDAUN Nju Ingland. Brejdi baca loptu u "end zoni" ka Lafelu. Gostkovski je siguran. Vode Petriotsi 7:0.
16. minut - Sijetl je brzo izgubio loptu.
15. minut - Bez poena u prvoj četvrtini.
14. minut - Tom Brejdi baca presečenu loptu u "crvenoj zoni". Petriotsi bez poena.Lopta za Sijetl sa 20 jardi od svoje polovine.
6. minut - Sijetl ništa nije uspeo da uradi, sledi napad Petriotsa. Dobra startna pozicija za Toma Brejdija i drugove.
4. minut - Petrotsi nisu uspeli da iskoriste prvi napad. Lopta za Sihokse.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad imaće Nju Ingland.

Nju Ingland čeka titulu deset godina, a Sijetl će imati veoma težak zadatak da odbrani presto. Kladionice daju podjendake šanse obema ekipama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online